Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifel Jubileum bier in samenwerking met Bus Whisky

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Muifel Jubileum bier in samenwerking met Bus Whisky

17 oktober 2023 om 09:52

Muifel Brouwerij lanceert hun 10de vatgerijpte bier in samenwerking met Bus Whisky. De Osse brouwerij experimenteert sinds 2020 met barrel aged bieren en de tiende versie moest een bijzondere worden.

Nina en Martin van de Muifelbrouwerij
Mannen van Bus Whisky
Muifelbrouwerij binnen

Muifelbrouwerij sinds 2007

Muifel Vatgerijpt #10 Zuster Agatha BA Bus Whisky De Osse Muifelbrouwerij brouwt al sinds 2007 de heerlijkste craft bieren. Ze zijn hiermee zeer succesvol in het hele land. In de afgelopen jaren hebben ze diverse prijzen gewonnen waarmee ze hun naam in de Nederlandse brouwwereld hebben gevestigd.

In 2020 is Muifelbrouwerij gestart met het brouwen van hele bijzondere, vatgerijpte bieren. De zware Muifels, zoals Zuster Agatha, Barley wine en Black Bastard liggen een jaar of langer op bourbon-, whisky- of andere vaten. Dit levert prachtige complexe bieren op, echte pareltjes. De vatgerijpte Muifelbieren zijn zonder uitzondering binnen enkele weken uitverkocht. Ze ontvangen hoge ratings op de bierapp untappd (altijd hoger dan 4 uit 5 gemiddeld).

Lees ook

10de vatgerijpte Muifel bier

Het tiende vatgerijpte bier moest een bijzondere worden. Het Muifelavontuur is in 2006 begonnen met het eerste bier Zuster Agatha. Een bijzonder quadrupel bier, heel vol en complex van smaak. Dit bier is diverse malen in de prijzen gevallen, met als hoogtepunt Brabants Lekkerste Bier in 2015. Voor het eerst is speciaal voor deze jubileum editie Zuster Agatha op vaten gelegd.

Bus Whisky barrel rollen Muifelbrouwerij is enorm trots dat ze een drietal van de vroegere vaten van Bus Whisky Distillers uit Loosbroek mochten gebruiken om het prijswinnende Zuster Agatha bier op te laten rijpen. Na 13 maanden rijping is daarom nu afgevuld: 'Muifel Vatgerijpt #10 Jubileum editie Zuster Agatha Bus Whisky'.

De 13 maanden rijping van het rijke quadrupel bier heeft wederom een fantastisch complex bier opgeleverd. De combinatie van Muifelbrouwerij en Bus Whisky Distillers is een gouden gebleken. Geniet van deze heerlijke vatgerijpte Quadrupel. Het bier is verkrijgbaar bij de betere slijter vanaf 19 oktober 2023.

Cookie instellingen