Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifelbier Broeder Everardus met Schouten Gin infused

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Muifelbier Broeder Everardus met Schouten Gin geïnfuseerd

15 maart 2021 om 14:19

Muifelbrouwerij uit Oss is een unieke lokale samenwerking aangegaan met de Veghelse disilleerderij Schouten Distillery. Dit heeft een nieuw bier opgeleverd: Broeder Everardus Gin Infused.

Martin van de Muifelbrouwerij en Erwin van Schouten Distillery
Muifelbrouwerij
Broeder Everardus Gin Infused logo

Lokale samenwerking

Twee flessen Gin van Schouten Distillery en een fles Everardus Gin Infused er tussenin De unieke lokale samenwerking tussen de Osse Muifelbrouwerij en de Veghelse distilleerderij Schouten Distillery heeft een prachtig nieuw bier opgeleverd: Broeder Everardus tripel Schouten Gin infused. De eigenaren Martin Ostendorf van Muifelbrouwerij en Erwin Schouten van Schouten Distillery kenden elkaar al langer. Ze besloten eind 2020 een experiment uit te voeren en kleine beetjes van Erwins gins toe te voegen aan Ostendorfs Everardus tripel.

Ontstaan Broeder Everardus Gin Infused 

Na het testen van diverse gin soorten en verschillende doseringen kwamen ze uit op een dosering van ongeveer 0,5% van de No. 1 London Dry Gin. Deze gin en deze hoeveelheid gaven precies de perfecte subtiele kruidigheid die veel diepte en karakter toevoegden aan het tripel bier.

Lees ook

Sinds 11 maart 2021 is het bier te koop bij de betere slijter in en rondom Oss en natuurlijk bij Schouten Gin in de winkel op Veghel Foodmarkt. Er is maar een beperkte hoeveelheid gebrouwen maar wie weet komt er in de loop van 2021 een extra brouwsel beschikbaar.