Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brabants Lekkerste Bier | Muifelbrouwerij opnieuw in de prijzen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Muifelbrouwerij opnieuw in de prijzen tijdens 'Brabants Lekkerste Bier'

14 september 2020 om 16:01

Tijdens de verkiezing voor Brabants Lekkerste Bier de Muifelbrouwerij wederom in de prijzen gevallen. Black Bastard won de zwaarste categorie in de verkiezing, maar moest het afleggen tegen Charmeur voor de titel van 'Brabants Lekkerste Bier'.

Black Bastard 2020 van Muifelbrouwerij flesje op tafel liggend naast een glas met het bier
Muifelbrouwerij
Vijf flessen Black Bastard van Muifelbrouwerij op een rij voor voor een paar houten vaten

Lekkerste bier in categorie zwaar

Tijdens de zesde editie van de wedstrijd Brabants Lekkerste Bier is de Muifelbrouwerij wederom in de prijzen gevallen. Met een tweede prijs voor de “Black Bastard special edition 2020” heeft de Osse craft bierbrouwerij net de hoofdprijs niet binnen weten te slepen. Black Bastard werd wel gekozen als lekkerste bier in de categorie zwaar, maar moest het voor de hoofdprijs afleggen tegen Charmeur van Stoombierbrouwerij de Pimpelier dat de middelste categorie al had gewonnen.

Toch is eigenaar Martin Ostendorf tevreden: “Het wordt elk jaar moeilijker om in de prijzen te vallen. Er komen nog steeds veel nieuwe brouwerijen bij en het niveau van de Brabantse speciaalbieren gaat constant omhoog. Daarom ben ik super trots dat we dit jaar de finale hebben gehaald. Natuurlijk hadden we graag willen winnen, maar een tweede plaats is ook heel eervol. En dat voor zo’n heftig bier als onze imperial stout Black Bastard. Met zijn 11,9% alcohol voorwaar een zware jongen!”

Lees ook

Brabantse topbrouwerij

Black Bastard flesje op een tafel met een vol glas en een muifelbrouwerij opener Dat Muifelbrouwerij mee doet met de top van de Brabantse brouwerijen laten ze regelmatig zien. In 2015 mochten ze met het quadrupel bier “Zuster Agatha” als eerste een jaar lang pronken met de titel Brabants Lekkerste bier. Daarnaast brouwen ze al jaren met “D’n Ossebock” het beste bockbier van Nederland en heeft “Zuster Agatha” diverse gouden en zilveren medailles gewonnen.

Speciaalbier beperkt verkrijgbaar

Helaas is er maar een kleine hoeveelheid afgevuld van het prijswinnende bier “Black Bastard special edition 2020” en is het bier momenteel uitverkocht. Het grootste gedeelte van het brouwsel rijpt momenteel in alle rust in Bourbon vaten. Dit vatgerijpte bier zal in de loop van 2021 op de markt komen. Natuurlijk is er zo snel mogelijk een nieuw brouwsel gemaakt van de “Black Bastard special edition 2020.” Het bier zal vanaf november 2020 weer te koop zijn.