Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Na 23:00 uur niet meer de kroeg in

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Na 23:00 uur niet meer de kroeg in

15 oktober 2007 om 23:21

De CristenUnie (CU) heeft weer eens een idee: Klanten van uitgaansgelegenheden moeten voor 23:00 uur binnen zijn, anders komen ze er niet meer in.

Na 23:00 uur niet meer de kroeg in

De ChristenUnie (CU) denkt met dit probleem alcoholmisbruik onder jongeren terug te brengen. Het initiatief voor het idee komt van de vroeg-op-stap-moeders uit het Friese Siegerswoude. Deze actiegroep zet zich in voor vervroegde openings- en sluitigstijden in de horeca en de Tweede Kamerfractie van de CU komt na overleg met de moeders uit Siegerswoude binnenkort met dit voorstel in de Kamer.

De maatregel geldt nadrukkelijk niet voor mensen die om elf uur al binnen zijn. Door jongeren te ‘dwingen’ vroeg op stap te gaan, hopen de moeders en de CU dat ze ook weer eerder thuis zijn dan nu vaak het geval is, en dat er minder zal worden ‘ingedronken’.

Onze belastingcenten worden er weer flink door heen gejaagd, want dit idee is natuurlijk volstrekt belachelijk en onuitvoerbaar. Een probleem wat binnenkort bovendien ook nog zou gaan spelen zijn de rokers. Vanaf 1 juli 2008 mag je niet in uitgaansgelegenheden roken; je zult dus buiten je sigaretje moeten opsteken. Maar wat als het al 11 uur is geweest...

Cookie instellingen