Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Na rookverbod nu bierglasverbod in de kroeg?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Na rookverbod nu bierglasverbod in de kroeg?

23 augustus 2008 om 19:26

Na de sigaret zou het bierglas wel eens het volgende attribuut kunnen worden dat verboden gaat worden in de kroeg. Tenminste als het aan de Groningse politie ligt. Die pleit voor plastic bierglazen omdat glazen in het uitgaansleven vaak gebruikt worden als wapen bij ruzies.

Na rookverbod nu bierglasverbod in de kroeg?

Kapotte glazen worden gevaarlijke steekwapens. En nu steeds meer kroeggangers hun avond buiten voortzetten omdat ze binnen niet meer mogen roken, kon het wel eens tijd worden om na te denken over alternatieven voor glas, zegt de politie Groningen.

Cafébezoekers in Groningen hoeven er niet bang voor te zijn dat ze komend weekend al bier uit plastic glazen moeten drinken. "We gaan in gesprek met de horeca. Als er goede alternatieven zijn, wordt de kans op incidenten kleiner", aldus woordvoerder Paul Heidanus.

De stichting Red de kleine horecaondernemer vreest dat cafébezoekers op deze manier weggepest worden uit de kroeg en liever thuis gaan zitten met een sigaret en een glas bier. Ook Koninklijke Horeca Nederland is tegen plastic bierglazen. "Glas staat voor een stukje kwaliteit. En wie moet al dat plastic betalen? En Opruimen?"

Volgens ons is dit een leuk proefballonnetje, maar het slaat nergens op. Want zo kan je natuurlijk alles wel gaan verbieden. Met een barkruk kun je ook iemand de hersens inslaan en met een een brandende kaars kun je iemand in de fik steken. Dat dan ook maar verbieden???

Cookie instellingen