NAC-supporters drinken wel heel veel bier

NAC-supporters drinken wel heel veel bier

We zijn er allemaal wel mee bekend dat er tijdens een voetbalwedstrijd niet zuinig wordt gedaan met het bier. Maar de supporters van Bredase voetbalclub NAC gingen toch een stapje verder.

13 januari 2018 om 10:00


Avondje NAC met bier

NAC-supporters hebben de afgelopen twaalf jaar samen bijna de totale inhoud van een Olympisch zwembad aan bier weten weg te werken tijdens de befaamde Avondjes NAC.

Dat blijkt uit de cijfers die de voetbalclub heeft vrijgegeven na 12 jaar bierlevering door Bavaria. Volgens NAC is er zo’n 2,4 miljoen liter bier gedronken in twaalf seizoenen, 200.000 liter per seizoen.

Het record qua omzet staat al weer een tijdje. Op 28 oktober 2011, tijdens NAC-VVV Venlo, werd voor maar liefst 100.000 euro aan bier getapt. De komst van Bavaria in 2005 zorgde voor veel ophef onder de supporters. Zij zagen hun geliefde Jupiler verdwijnen. Het leidde tot een heuse bieroorlog.

NAC supporters drinken pies / bron: Twitter @F7Breda

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Toon (gast) op 15-01-2018 om 10:51:03

Natuurlijk drinken ze daar liever Jupiler.. zijn ze gewend van alle jaren Jupiler-league te spelen, en wie weet binnenkort weer. Ik drink er geen pilsje minder om!