National Beer Day

National Beer Day

In de Verenigde Staten is het vandaag National Beer Day. Ben jij loyaal aan de Amerikanen en drink je vandaag ook een biertje extra? Cheers!

07 april 2016 om 13:40


De National Beer Day wordt elk jaar op 7 april gehouden in de Verenigde Staten.  De  manier om het te vieren is door met een aantal vrienden af te spreken en te genieten van een (of meerdere) biertjes.

National Beer Day in de VS op 7 april

Ontstaan van de National Beer Day

Op 7 april 1933 zet president Franklin Roosevelt de eerste stap in de richting van het beëindigen van de drooglegging. Hij tekende een wet (Cullen- Harrison act) die stelde dat mensen bier mochten brouwen en verkopen in de Verenigde Staten, zolang het brouwsel onder de 4,0% alcohol bleef. Bierdrinkers vierden dit aangezien ze voor het eerst in dertien jaar weer bier konden kopen.

Het idee om 7 april een officieuze feestdag te maken is ontstaan in 2009 door Justin Smith uit Richmond en zijn vriend Mike Connolly uit Liverpool (Engeland). In 2009 creëerden Smith en Connolly  een National Beer Day Facebook-pagina. Ze nodigden vrienden uit te voor deze pagina en al snel verspreidde het zich naar vele media dat 7 april voortaan National Beer Day zou moeten zijn. 

7 april werd gekozen, omdat de Cullen-Harrison wet werd ondertekend en van kracht werd. Na het ondertekenen van de wet zou F.D. Roosevelt de fameuze woorden "I think this would be a good time for a beer" hebben gesproken.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Tussenstand Carnavalvrij
Bavaria is het met de carnavalvierders eens en wil dat carnaval een officiële feestdag wordt. Daarom is Bavaria een petitie gestart om zo veel mogelijk stemmen in te zamelen en carnavalvrij af te dwingen.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Laatste reacties