Nederland grootste bierexporteur van NL

Nederland is de grootste bierexporteur van Europa

Nederland is de grootste bierexporteur van Europa. Vorig jaar werd 1,9 miljard liter in Nederland gebrouwen bier geëxporteerd.

07 augustus 2017 om 13:47


Nederlands bier populair

Volgens cijfers van Eurostat is Duitsland de grootste bierproducent, maar Nederland met bijna 500 bierbrouwerijen is de grootste exporteur van Europa. Nederlands bier is zo populair dat vorig jaar 1,9 miljard liter in Nederland gebrouwen bier werd geëxporteerd. Dat is 200 miljoen liter meer dan Duitsland exporteert en 400 miljoen liter meer dan België. Europees bier wordt vooral uitgevoerd naar de Verenigde Staten en China. De helft van het geëxporteerde bier gaat naar die twee landen.

2,6 miljard liter gebrouwen

Qua aantal liter brouwen staat Nederland met 2,6 miljard liter bier op de vijfde plaats, net voor België dat vorig jaar 2,3 miljard liter bier brouwde. Duitsland nam met 8,3 miljard liter ruim een vijfde van de bierproductie in de Europese Unie voor zijn rekening en was daarmee de grootste producent. Het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spanje bleven Nederland ook voor. In totaal werd vorig jaar in de Europese Unie 39 miljard liter bier gebrouwen.

Bier brouwerijen list 2016

Er wordt weinig bier van buiten de EU gedronken, maar als dat wel gebeurt, dan is Mexicaans bier het populairst. Bijna de helft van het van buiten de EU geïmporteerde bier kwam uit dat land: 179,5 miljoen liter. Servisch, Amerikaans, Wit-Russisch, Chinees en Russisch bier zijn alle minder populair.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken

Heineken blikt terug op een oranje 2014
Heineken blikt terug op een mooi jaar met de Heineken Chief Oranje Officer. ”Hoe in 2014 ons kleine kikkerlandje een gigantisch oranjejaar beleefde…”

Meer reclames van Heineken

Laatste reacties