Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlanders drinken het vaakst en ook veel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlanders drinken het vaakst en ook veel

06 december 2008 om 13:08

Uit onderzoek in 17 Europese landen naar het drinkgedrag blijkt onder andere dat wij, Nederlanders, het vaakst en veel alcohol drinken.

alcohol

Nederlanders drinken niet alleen vaak, maar ook veel. 17 procent van de ondervraagde Nederlanders zei elke dag te drinken, daarmee ligt het percentage het hoogst in Europa. Italië was een goede tweede. Wij scoorden ook het hoogst op hoeveelheden drank. 40 Procent van de Nederlanders zei vijf drankjes of meer nodig te hebben voordat ze dronken waren. Bij de Duitsers was dit 29 procent. Van de Engelsen, met een flinke reputatie van het drinken van grote hoeveelheden alcohol, zei slechts 30 procent 5 drankjes of meer nodig te hebben.

Het onderzoek is in opdracht van de Wall Street Journal gedaan. Het onderzoek was speciaal gericht op het Europees drinkgedrag, waarbij 17.000 respondenten in 17 landen gevraagd werd naar hun drinkgewoonten. Een van de meest opvallende uitkomsten is dat bier erg populair is onder jongeren in traditionele wijnlanden als Italië en Spanje. Noemt 88 procent van de Italiaanse respondenten boven de 50 nog wijn als hun favoriete alcoholische versnapering. In de leeftijdscategorie 14 tot 29 is dat slechts 29 procent. Maar liefst 43 procent zegt het liefst bier te drinken.H et omgekeerde is te zien in traditionele bierlanden als Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België. Daar wint wijn het van bier, volgens het onderzoek.

Lees ook

Gemiddeld drinkt 30 procent van de Europeanen nooit een glas drank. In Nederland raakt slechts 15 procent nooit een druppel alcohol aan en in België ligt dit op 20 procent. De meeste geheelonthouders wonen in Zuid-Europa. Zo zegt 83 procent van de Turken nooit te drinken, voornamelijk vanwege het geloof.

Het complete onderzoek is, in het Engels, hier op de site van The Wall Street Journal te lezen.

 

Cookie instellingen