Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

5de Nationaal Bieronderzoek 2009: Nederlanders trots op bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlanders trots op bier

19 januari 2010 om 17:37

Een ruime meerderheid van de Nederlanders is trots op bier (81%). Pils is net als voorgaande jaren veruit de populairste biersoort van Nederland. Op de tweede plaats staat speciaal bier, met name witbier. De kennis van bier ligt hoog, 70% van de Nederlanders weet dat bier een natuurproduct is.

populairste

Jan Smit, Doutzen Kroes, Gerard Joling en Prins Maurits zijn goed gezelschap voor de bierdrinkers: zij zijn de BN’ers met wie Nederlanders het liefst een biertje drinken. Bier is ook een goed geschenkidee: bijna driekwart van de Nederlanders heeft bier wel eens cadeau gegeven. Dat blijkt uit het

vijfde Nationaal Bieronderzoek

Lees ook

van de Nederlandse bierbrouwers, verenigd in het Centraal Brouwerij Kantoor

Deze en andere trends vindt u in het 5e Nationaal Bieronderzoek, online uitgevoerd door Ruigrok | Netpanel onder ruim 500 Nederlanders tussen de 18 en 65 die minimaal één keer per maand bier drinken.

De kennis over bier is hoog onder de Nederlandse bierdrinkers. De overgrote meerderheid kan precies noemen welke grondstoffen in bier zitten en 70% weet dat bier een natuurproduct is. 72% is niet verbaasd over het feit dat matige bierconsumptie dezelfde effecten op de gezondheid heeft als matige wijnconsumptie. Alleen de kennis over bier en voedingsstoffen blijft wat achter: ongeveer 1 op de 4 respondenten denkt dat in bier geen vezels, mineralen, anti-oxidanten of vitaminen zitten, terwijl het tegendeel waar is.

Bij cadeaumomenten denkt men regelmatig aan bier om te schenken. Bijna driekwart van de Nederlanders heeft iemand op zijn verjaardag weleens verrast met (speciaal)bier. En bijna 40% heeft bier als presentje gegeven om iemand te bedanken.

Top 3: Cadeaumomenten voor bier
1. Verjaardag 70%
2. Bedankje 39%
3. Speciale gelegenheid 29%

Het kopen van bier is een mannending (66% mannen versus 34% vrouwen). Bier drinkt men het liefst bij het uitgaan (33%), gevolgd door thuis (31%) en bij vrienden (17%). Thuis drinkt men vooral om te ontspannen (47%) of tijdens het tv-kijken (37%). De Nederlandse bierdrinker consumeert gemiddeld 7,4 glazen per week. 39% drinkt tussen de 0 en 3 glazen per week en 14% drinkt 15 glazen of meer. Een ruime meerderheid van de bierdrinkers (92%) is bekend met de slogan "Alcohol onder de 16, natuurlijk niet". De brouwers promoten deze slogan door bij iedere tv-commercial en in iedere printreclame die slogan te voeren. Overigens wordt deze binnenkort vervangen door: “Geen 16? Geen druppel”.

Cookie instellingen