Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse bieropleiding nu ook in Eindhoven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Nederlandse bieropleiding nu ook in eindhoven

Nederlandse bieropleiding nu ook in Eindhoven

05 januari 2016 om 15:12

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit voorjaar voor het eerst haar opleiding aan in Eindhoven. Dit is de tweede stad in Noord-Brabant waar je kan worden opgeleid tot 'bierambassadeur'.

Stibon

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit voorjaar voor het eerst haar opleiding aan in Eindhoven. Naast Breda is dit nu de tweede opleidingsmogelijkheid in Brabant.

“We merken een honger naar kennis bij alle groepen in de bierketen”, aldus StiBON voorzitter Marco Lauret. “Met onze opleiding in Eindhoven voldoen we aan vragen uit de regio om ook hier een opleiding te starten. Het was hoog tijd om ook in deze bierige regio aanwezig te zijn.”

Bierambassadeur worden

De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes maandagavonden op tot ‘bierambassadeur’. Inmiddels hebben meer dan driehonderdvijftig bierambassadeurs de opleiding succesvol afgerond en mogen zich met recht bierkenner noemen.

“We zijn er trots op dat we bij de opleiding in Eindhoven te gast zijn bij horecaopleider De Rooi Pannen. Andere lessen worden gegeven in de Drinkers Pub en bij Van Moll.”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van de opleiding. Aanmelden voor de opleiding kan via de website van StiBon.

De opleiding start op 16 februari. Naast Eindhoven staan er ook opleidingen op de rol in Breda, Gulpen, Haarlem en Zwolle. Vanwege grote belangstelling gaat een extra opleiding van start in Amsterdam.

De bieropleiding

Bier proevenTijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod.

In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier en spijs combinaties.

De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. Inmiddels is StiBON uitgegroeid tot de toonaangevende bieropleider van Nederland.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties