Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Op 6 & 7 jui openen Nederlandse brouwerijen hun deuren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse brouwerijdagen 2015

04 juni 2015 om 10:00

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni openen een recordaantal van honderd brouwerijen hun deuren. Bezoekers kunnen kennismaken met de grote diversiteit aan brouwerijen en met eigen ogen het brouwproces van bier zien. 

Nederlandse brouwerijdagen 2015
oersoep brouwerij logo
Oersoep brouwerij header

Passie voor bier overbrengen op bezoekers

Kleine en grote brouwerijen openen hun deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, dat ieder jaar wordt georganiseerd door het Klein Brouwerij Collectief (KBC). Zo ook brouwerij Crooked Spider in Wassenaar. Een van de kleinste brouwerijen in Nederland waar zelf geproduceerd wordt.

Brouwerij Amsterdam Brewing Company (ABC) geeft aan trots te zijn om deel te nemen aan dit evenement. “Nederlands bier van kleine brouwerijen is een revolutie op het gebied smaak, keuze en lokaal ambacht. Complimenten aan PINT die zich al jaren inzetten voor de Nederlandse biercultuur”.

Lees ook

In Nijmegen opent Brouwerij Oersoep in het weekend van 6 & 7 juni de deuren voor publiek: “Mensen zijn zeer welkom op onze brouwerij met proeflokaal op het Honigcomplex te Nijmegen. Door Oersoep open te stellen tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen kunnen we laten zien hoe divers het Nederlandse bierlandschap aan het worden is door het groeiend aantal kleine brouwerijen. Bierliefhebbers kunnen bijdragen aan deze groei door deel te nemen aan een van de crowdfunding campagnes van deze brouwerijen. Kom samen met ons proosten op Nederlands bier!”.

Deelnemende brouwerijen aan de brouwerijdagen

De deelnemende bierbrouwerijen zijn in een handige interactieve kaart te bekijken op de site van de Nederlandse Brouwerijdagen. Niet alle brouwerijen zijn zowel op de zaterdag als de zondag geopend, dus kijk goed voordat je een brouwerij bezoekt.

Stichting Week van het Nederlandse bier

De hele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine.

Cookie instellingen