Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse Brouwerijdagen van start | NLse brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse Brouwerijdagen van start

24 mei 2019 om 11:43

Dit weekend sluiten de Nederlandse Brouwerij Dagen de Week van het Nederlandse Bier af. Hierbij krijgen consumenten een uniek kijkje achter de schermen bij Nederlandse brouwerijen.

Rondleiding door een brouwerij

Nederlandse Brouwerijdagen

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei openen 74 Nederlandse brouwerijen hun deuren voor het publiek. Een weekend lang kunnen bezoekers de Nederlandse biercultuur beleven en kennis maken met de grote variëteit aan smaken. Er worden diverse brouwdemo’s, proeverijen en presentaties georganiseerd.

Week van het Nederlandse bier 2019De Nederlandse Brouwerijdagen van 24 t/m 26 mei zijn traditiegetrouw de afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier, die op 16 mei tijdens het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag begon. Meer informatie over deelnemende brouwerijen en de juiste data zie: weekvanhetnederlandsebier/brouwerijdagen.

74 bierbrouwerijen

Michel Ordeman, voorzitter van CRAFT licht toe: “Komend weekend openen 74 brouwerijen verspreid over heel Nederland hun deuren voor geïnteresseerde consumenten. Tijdens een rondleiding door de brouwerij, krijgen zij het hele brouwproces van A tot Z te zien. Echt een uniek kijkje achter de schermen, bij zowel kleinschalige als middelgrote en internationale brouwerijen. Wat vaak bijzonder is om te merken, dat consumenten na zo’n rondleiding heel anders hun bier proeven, omdat ze nu het proces en de ingrediënten kennen en dit ook beter kunnen onderscheiden in het bier. Een erg leuke activiteit en een mooie afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier!”

Op de website van de Week van het Nederlandse Bier staat weergegeven welke brouwerijen in de regio’s hun deuren openen. Bekijk de website van de desbetreffende brouwerij voor de laatste updates.

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties