Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse Brouwers opent bockbierseizoen met bockbierlunch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse Brouwers opent bockbierseizoen 2012

01 oktober 2012 om 16:45

Zoals elk jaar, traditiegetrouw op de eerste maandag van oktober, presenteren de acht leden van de Nederlandse Brouwers hun nieuwe herfstbockbieren. De redactie van Biernet was hierbij uiteraard aanwezig!

Overdracht bockbier ambassadeur

Dat geen bockbier hetzelfde is, was duidelijk te proeven tijdens de speciale bockbierlunch in het sfeervolle Huize Frankendael te Amsterdam. Deze lunch, georganiseerd door de Nederlandse Brouwers, was een echte culinaire inluiding van het nieuwe bockbierseizoen.

Heerlijke gerechten en bijpassende bockbieren

De smakelijke gerechten gingen uitstekend samen met dit herfstige biertje. Elke gang werd geserveerd met een verscheidenheid aan te proeven bockbieren. Bierconnaisseur Henri Reuchlin van het Bierburo voorzag het selecte gezelschap van een passend bockbieradvies: “In het ene bockbier voeren zoete smaken de boventoon en in het andere  is de bittere smaak van hop kenmerkend. Juist hierdoor leent bockbier zich perfect voor winterse stoofschotels. Daarnaast past het ook heel goed bij gerechten waarin veel tuinkruiden zijn verwerkt en nagerechten met chocola. De belletjes in het bier verfrissen de smaakpapillen, waardoor het gerecht helemaal tot z'n recht komt.”

Lees ook

Nieuwe Bockbierambassadeur 2012

Naast de symbolische opening van het bockbierseizoen werd tijdens de lunch de nieuwe Bockbierambassadeur bekend gemaakt. Deze eer werd dit jaar vergeven aan Jerry Gontscharoff, Chefkok in Huize Frankendael. Gontscharoff volgt met deze benoeming Paul Zonneveld, eigenaar van proeflokaal In den Uiver, op.