Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Herfstbok | Bokbier voor in de herfst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Herfstbok

Herfstbok is een bokbier met een donkere, robijnrode kleur dat in de herfst en winter verkocht wordt. Bockbier komt oorspronkelijk uit Duitsland en is in Nederland erg populair.

Brand Herfstbier
Heineken Tarwebok Klaar om te drinken

Herfstbok is een bokbier met een donkere, robijnrode kleur dat in de herfst verkocht wordt. De grotere bierbrouwerijen, lid van het CBK, hebben een afspraak liggen dat herfstbok verkocht mag worden vanaf de 1e week in maand oktober, tot februari.

Een bokbier is een van oorsprong Duitse bier, met een moutige, caramelachtige smaak van 6,5% alcohol dat van oorsprong middels ondergisting gebrouwen wordt.  Ondergisting vindt plaats bij lage temperaturen, tussen de 4 en de 12 graden Celsius. Tegenwoordig worden deze regels niet meer zo streng gehanteerd. De enige eis die in de bierverordening aan bokbier wordt gesteld is dat het een stamwortgehalte van minimaal 15,5 Plato heeft (15,5 gewichtsprocenten van de wort moet bestaan uit opgeloste stoffen: suikers). Er zijn tegenwoordig zwaardere bokbieren met meer dan 6,5% alcohol en met verschillende grondstoffen.

De tegenhanger van de Herfstbok is de Lentebok. De Lentebok wordt, in tegenstelling tot de Herfstbok, alleen in de Lente verkocht en is een bokbier met een lichte kleur. 

Herfstbok aanbiedingen

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

G,Hendrikx (gast) op 08-04-2015 om 23:02:23

Mijne Heren. Ik heb p/m 3 weken geleden de Grolsch Brouwerij gemaild met de vraag waar ik eventueel nog HERFTBOK kan kopen ik heb als 83 jarige een voorkeur voor dit merk bier,maar heb door een griepje mijn voorraad niet aan kunnen vullen wat ik normaal ieder jaar doe.zodat ik het hele jaar kan genieten van mijn HERFTBOKJE. Maar tot op heden nog geen antwoord ontvangen,zij hebben zelfs niet de moeite genomen om mij iets te laten weten wat ik persoonlijk niet netjes vind,hopende alsnog iets te vernemen verblijf ik inmiddels vriendelijk groetend G.Hendrikx

Zie meer reacties

Zie minder reacties