Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw bier doet het goed

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw bier doet het goed

22 juni 2012 om 09:39

De Halve Maan (een brouwerij uit Brugge, België), heeft met Straffe Hendrik Heritage een nieuw bier op de markt gebracht. De 11.000 die op de markt zijn gebracht waren al snel uitverkocht.

Het nieuwe bier van brouwerij de Halve Maan is een speciale versie van het al bestaande Straffe Hendrik Quadrupe. Eigenaar Xavier Vanneste licht toe: ‘Het zware donkere bier met elf procent alcoholvolume, heeft meer dan een jaar liggen rijpen op eikenhouten vaten uit de Bordeauxstreek, waardoor het een heel andere smaak gekregen heeft', Aldus Xavier.

‘Dergelijke bieren zijn de laatste jaren sterk in opgang, vooral in de Verenigde Staten. Ook voor ons is het de eerste keer dat we op een dergelijke manier een nieuw bier maken.'

Lees ook

Verkoop

‘We hebben 11.000 flessen van 75 centiliter gebotteld, omdat we niet meer houten tonnen in onze kelder konden bijzetten. Wereldwijd zijn er 15.000 stuks besteld.'

‘We zijn dus overdonderd door de vraag naar het bier. Onze Amerikaanse importeur wilde zelfs de 11.000 flessen in één keer kopen, maar dat kunnen we niet maken. We zullen de beschikbare hoeveelheid flessen verdelen onder al onze klanten. In Brugge zul je het bier in de gespecialiseerde bierhandel en in het bezoekerscentrum kunnen kopen. Een nieuwe voorraad ligt alweer te rijpen, voor een nieuwe lading in 2013', aldus Vanneste.

Cookie instellingen