Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw bier van Brouwerij de Ryck

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw bier van Brouwerij de Ryck

04 juni 2019 om 12:32

Een nieuw bier luidt de nieuwe generatie brouwers en de nieuwe productiesite van Brouwerij de Ryck in. Een brug tussen het verleden en toekomst van de Belgische bierbrouwerij.

Clement Logo
Proosten met Clement bier
Clement Logo

Heerlijk Belgisch bier

Heerlijke bieren met eerbied en respect voor de generatielange traditie en met de perfecte
smaakbalans om je dorst te lessen,om te klinken met vrienden, om iets unieks te vieren of gewoon voor de gezelligheid... Klinken met schuimende kwaliteit...iets waar Brouwerij de Ryck prat op gaat!

Nieuwe locatie

Na een nieuwe loods en nieuwe tanks kon - met het vooruitzicht van een warme zomer-
ook een nieuw biertje niet ontbreken. Een achtste heerlijkheid vervoegt het gamma van Brouwerij De Ryck, gloednieuw en totaal verschillend van de bestaande bieren, maar met een naam en receptuur geworteld in de traditie van de brouwerij én met een knipoog naar de toekomst.

Nieuw bier: Clément

“Clément De Ryck - tweede generatie brouwer van Brouwerij de Ryck - voerde na WOI niet
enkel de struggle om in veranderde tijden de brouwerij opnieuw te laten floreren onder de
Herzeelse kerktoren en deels een (ver)nieuw(d)e koers te varen, maar had toen bovenal de
missie een smaakvol & a-typisch hoge gistingsalternatief te creëren voor de doordeweekse pils; een bier met een doordrinkbaar karakter én een koppige eigenheid, waar de mix van pure ingrediënten een palet aan smaken als signatuur van de brouwer zijn. Clément creëerde de Spécial De Ryck; tot op de dag van vandaag het vlaggenschip van Brouwerij de Ryck.

Lees ook

Clement van Brouwerij de Ryck

Vandaag gaan de brouwers van de brouwerij dezelfde moeilijke uitdaging aan.. Ze willen met de vernieuwde site hun vertrouwde locatie verankeren in moderne tijden en vieren dit door een heerlijk, pittig, lichtblonde doordrinker met 5% alcohol te creëren met een k/h oppig kantje, want elke gelegenheid is ”spéciale” genoeg om er van te genieten en op te klinken... meet Clément... Santé! Laat die warme zomeravonden maar komen!