Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij De Ryck

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij De Ryck

Bierbrouwerij De Ryck is een bierbrouwerij uit Herzele (België) die is opgericht in 1886. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Arend Tripel | Logo
Arend Tripel

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij De Ryck

Bierbrouwerij De Ryck heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij De Ryck!
 • Arend Tripel - Tripel - 8%

  Arend Tripel is een krachtig bier met een intense smaak. Goed in balans, een hoppige neus en zachte moutsmaak. Dit speciaalbier past het best bij gekruide gerechten en zoete desserts. 

 • Clément - Blond - 5,2%

  Clément is een heerlijk, pittig, lichtblonde doordrinker met 5% alcohol. Dit Belgische blond bier heeft een k/h oppig kantje, want elke gelegenheid is ”spéciale” genoeg om er van te genieten en op te klinken...

 • Arend Blond - Blond - 6,5%

  Een smakelijk Belgisch Blond bier met frisse hoparoma’s. In de smaak licht zoetig en wat kruiden achteraf. Dit bier is fris en verwarmend tegelijk!

  Achtergrond informatie

  Lees ook

  Gustaaf De Ryck is verknocht aan het brouwersvak en koopt daarom in 1886 een boerderij op voor 5000 Belgische frank, tegenover de kerk van Herzele. Daarna trekt hij naar het Duitse Bremen om er het brouwersvak te leren. Bij thuiskomst werden kuipen en koperen ketels aangevoerd en al snel vloeide einde 19e eeuw het eerste bier rijkelijk in menig café in de Denderstreek. Brouwerij de Gouden Arend was geboren. Met een donker en een blond bier tracht Gustaaf De Ryck bierminnend België te veroveren.

  Krachten bundelen

  In 1920 worden de krachten gebundeld en opent Brouwerij de Gouden Arend voor de tweede maal haar deuren. Voortaan draagt de brouwerij de naam Brouwerij de Ryck, naar de stichter van deze familiebrouwerij. Naast een nieuwe naam, lanceert men eveneens het amberkleurige bier Special de Ryck, een authentiek Special Belge-bier dat gebrouwen wordt enkel met 4 zuivere ingrediënten (hop - mout - gist - water) zoals dit nu nog altijd het geval is. Tussen 1938, het jaar waarin Gustaaf sterft, en 1965 wordt het roerstok doorgegeven aan zijn zoon Clément en zijn twee zussen. Nadien vormen de neven Gustaaf jr. en Paul De Ryck de familiebrouwerij om tot een bvba.

  Al 4 generaties

  120 jaar later en 4 generaties verder staat nog altijd een familielid aan de roerkuip. En niet zomaar iemand: An De Ryck, één van de weinige vrouwelijke brouwers in België.
   

  Bierbrouwerij De Ryck in het nieuws

  Cookie instellingen