Bierbrouwerij De Ryck

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Kerkstraat 24
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (133 jaar actief)
Opgericht in
1886
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij De Ryck

Geen biermerk bekend van Bierbrouwerij De Ryck. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Bierbrouwerij De Ryck in het nieuws

Plan Bier: 7 Bierroutes in de Vlaamse Ardennen

De European Star Awards zijn weer uitgereikt

Achtergrond informatie

Gustaaf De Ryck is verknocht aan het brouwersvak en koopt daarom in 1886 een boerderij op voor 5000 Belgische frank, tegenover de kerk van Herzele. Daarna trekt hij naar het Duitse Bremen om er het brouwersvak te leren. Bij thuiskomst werden kuipen en koperen ketels aangevoerd en al snel vloeide einde 19e eeuw het eerste bier rijkelijk in menig café in de Denderstreek. Brouwerij de Gouden Arend was geboren. Met een donker en een blond bier tracht Gustaaf De Ryck bierminnend België te veroveren.

Krachten bundelen

In 1920 worden de krachten gebundeld en opent Brouwerij de Gouden Arend voor de tweede maal haar deuren. Voortaan draagt de brouwerij de naam Brouwerij de Ryck, naar de stichter van deze familiebrouwerij. Naast een nieuwe naam, lanceert men eveneens het amberkleurige bier Special de Ryck, een authentiek Special Belge-bier dat gebrouwen wordt enkel met 4 zuivere ingrediënten (hop - mout - gist - water) zoals dit nu nog altijd het geval is. Tussen 1938, het jaar waarin Gustaaf sterft, en 1965 wordt het roerstok doorgegeven aan zijn zoon Clément en zijn twee zussen. Nadien vormen de neven Gustaaf jr. en Paul De Ryck de familiebrouwerij om tot een bvba.

Al 4 generaties

120 jaar later en 4 generaties verder staat nog altijd een familielid aan de roerkuip. En niet zomaar iemand: An De Ryck, één van de weinige vrouwelijke brouwers in België.
 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.