Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw biermerk uit Zeist | Huurbrouwerij Slot bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw biermerk uit Zeist

13 oktober 2017 om 15:32

Zeist heeft al haar eigen wijn, dus moet er ook een eigen bier bij! Slot Bier is een nieuwe huurbrouwerij in Zeist en zij hebben hun eerste bier uitgbracht, namelijk Rond Blond.

Slot Bier
Slot Bier, Rond Blond logo
Slot Bier

Slot Bier

Slot Bier is een nieuw biermerk gevestigd in Zeist. In het verleden had Zeist een eigen brouwerij. Deze brouwerij werd opgericht in 1863 en brouwde voor 40 jaar lang 'De Leeuw' voor Zeist en haar omgeving. De brouwerij bevond zich in het 'Broederhuis' bij Slot Zeist. Op dat moment was er zo veel concurrentie van professionele brouwerijen, dat dit Zeister bier zich niet wist te handhaven.

Lees ook

Rond Blond

Bij een nieuwe brouwerij hoort natuurlijk ook een lekker nieuw bier! Rond Blond is het eerste Slot Bier. Daarom is dit bier ook gehuld in koninklijk blauw met zilveren opdruk in een 'long neck' fles van 33cl. Het is in één oogopslag herkenbaar aan de witte kroonkurk. De smaak van Rond Blond is vol rond, fris en kruidig. Dit speciaalbier van Slot Bier is van hoge gisting met een unieke afdronk.

Slot Bier heeft samen met één van de jongste ambachtelijke bierbrouwerijen in Nederland het 'Rond Blond' ontwikkeld. De brouwerij heeft dit bier gemaakt om de traditie van eigen lokaal bier te laten herleven. Slot Bier is een zogenaamde huurbrouwerij die op dit moment haar bier brouwt bij Stadsbrouwerij Middelburg.