Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw bij Het Brouwdok: bier tappen voor thuis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw bij Het Brouwdok: bier tappen voor thuis

30 maart 2023 om 14:48

Het Brouwdok maakt het binnenkort mogelijk voor bierliefhebbers om bier te komen tappen bij de brouwerij om dat vervolgens thuis te kunnen consumeren.

Brouwdok brouwer Gerard met groot glas getapt bier
Brouwdok eigenaar Gerard tapt bier uit de lagertank
BrouwDOK sfeerplaatje

Vers bier voor thuis

Vers bier tappen bij Het Brouwdok Vanaf volgende maand kunnen bezoekers van Het Brouwdok hun bier zelf komen tappen en meenemen voor thuis. "Veel handiger en milieuvriendelijker", zegt Gerard Ypenga, eigenaar van de havenbrouwerij.

Lees ook

Het zal de steeds vorderende leeftijd zijn, of wellicht groeit het besef dat het zo niet langer kan. Gerard Ypenga, eigenaar van Het Brouwdok, krijgt steeds meer last van de tijdelijkheid van de glazen flessen die in het Brouwdok worden verkocht. "Het zit me steeds minder lekker, merk ik", zegt Ypenga aan de lange bar van het Brouwdok. Aan de tapkranen zijn bierkeuzes te over. Blond, wit, donker, dubbel. Voor ieder wat wils. "Misschien word ik ouder en wijzer, milder wellicht. Maar we kunnen dit toch ook anders oplossen? Die one way bottle is ons  al een tijdje een doorn in het oog."

Inspiratie in Australië

De manier van biertappen voor thuis, zag hij al eens eerder tijdens een roadtrip door Australie. Daar is deze manier van bier mee naar huis nemen zeer gebruikelijk. Waarschijnlijk ook omdat mensen aldaar een lange afstand moeten afleggen van de Brewpub naar huis, en op die manier ook nog wat lekkers voor onderweg hebben.

"En daarnaast is het ook mooi meegenomen, gezien de kosten van alle materialen, zoals ook grondstoffen en verpakkingen. En de verpakkingen die mensen zelf meenemen zijn ook nog eens her te gebruiken. Win-Win, toch?" Daarom kunnen bezoekers vanaf volgende maand zelf zijn bier komen tappen voor thuis. "Neem wel even je eigen verpakkingseenheid mee", zegt Ypenga nog. "Dan kun je je bier voortaan rechtstreeks uit de tank tappen voor thuis."

Cookie instellingen