Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Exclusief limited edition bier | Lagunitas Petaluma Fuzz

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw: Exclusief en limited edition bier Lagunitas Petaluma Fuzz

14 februari 2020 om 14:58

Lagunitas heeft een nieuw limited edition bier uitgebracht in hun Fusion serie. Samen een groep Franse gastbrouwers is het bier Petaluma Fuzz ontstaan, een Brut Rosé IPA. 

Lagunitas Petaluma Fuzz
Lagunitas Petaluma Fuzz
Lagunitas Petaluma Fuzz logo

Petaluma Fuzz speciaalbier

Wat gebeurt er als Lagunitas een groep Franse gastbrouwers uitnodigt in Petaluma (Californië) en hen de sleutel van de brouwerij geeft? Het antwoord proef je in een nieuwe editie van de Lagunitas “Fusion" serie: Lagunitas Petaluma Fuzz, een Brut Rosé IPA. Dit unieke bier is nu exclusief online verkrijgbaar op Beerwulf.com

Het beste van de westkust van de Verenigde Staten met een Franse twist: Petaluma Fuzz is een IPA gebrouwen met Petite Syrah druiven, voor een fruitige smaak, een fijne fuzz en een roze tint. Vervolgens is het bier gedryhopped met een grote hoeveelheid Cashmere, Azacca, Citra, Chinook, Sabro en het experimentele HBC 344 hop voor een bittere, maar droge bite. 

Lees ook

Inspiratie 

De Franse gastbrouwers lieten zich inspireren door de Californische omgeving en de lokale gastvrijheid en een paar tips van Lagunitas Brewmaster Jeremy Marshall. Ze mochten de mout en hop zelf uitkiezen, werden betrokken bij het brouwen van het bier en hadden inspraak in de naam en het ontwerp van het label van het bier. Het resultaat is een fruitige, houtachtige en lichtroze Brut IPA. Het label is ontworpen door de Franse illustrator Rémy Mattei, samen met Lagunitas’ eigen labelontwerper Ryan Tamborski. 

Benieuwd? Petaluma Fuzz is nu te bestellen op Beerwulf.com, zolang de voorraad strekt.