Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw: Bred Beers gaat voedselverspilling tegen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw: sociale brouwerij die voedselverspilling tegengaat

12 april 2024 om 11:09

Bred Beers is een nieuwe huurbrouwerij die werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hun bier wordt mede gebrouwen met 'verloren brood', waardoor zij dus voedselverspilling tegengaan. 

Bred Beers gelanceerd
Bred Beers logo
Bred Blonde bier

Sociaal gebrouwen, sociaal gedronken

Bij Bred Beers zijn talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt betrokken bij het volledige brouwproces. Het bier wordt vervaardigd door mensen voor wie een baan elders niet vanzelfsprekend is. Van het brouwproces tot het bestickeren van de flesjes, deze toppers zijn onmisbaar bij elke stap. De sociale aanpak van het brouwen nodigt uit om van Bred Beers te genieten in goed gezelschap.

Bred Beers tegen voedselverspilling

Daarnaast streeft Bred Beers naar bewustwording omtrent voedselverspilling in Nederland. Tot op heden wordt brood nog steeds veel verspild, zonde! Bred Beers wil andere bedrijven inspireren door te laten zien dat verspilling niet nodig is.

bred blonde bier in de mout Mede-oprichter Teun Totté: 'Onze mascotte Bred is de held die het verloren brood redt, bestemd voor ons smaakvolle bier. Verloren brood wordt vanuit bakkerijen aangeleverd, waarbij we dit verwerken tot een van onze ingrediënten van het bier. Hierna verkopen de bakkers dit bier weer in hun bakkerij, waardoor het cirkeltje rond is.'

Lees ook

Het eerste bier van deze nieuwe brouwerij heet Bred Blonde. Een toegankelijk speciaalbier dat sociaal is gebrouwen en het best sociaal kan worden gedronken.

Het is overigens niet de eerste keer dat er wordt getracht om broodverspilling tegen te gaan door het in bier te gebruiken. In 2017 werd bijvoorbeeld het bier Toost op de markt gebracht en eerder experimenteerde Brussels Beer Project al met brood en ontwikkelden zij het bier Babylone, dat immer nog op de markt is.

Cookie instellingen