Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe alcoholtester slaat alarm bij een enkel biertje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe alcoholtester slaat alarm bij een enkel biertje

28 maart 2011 om 08:53

De Belgische politie test op dit moment een nieuw apparaat tijdens alcoholcontroles. Chauffeurs blazen op afstand naar het apparaat en na drie seconden weet de agent in kwestie al of de chauffeur alcohol heeft gedronken.

blaas tester

Ditigale alcoholtester Bij de nieuwe alcoholtester hoeft er geen mondstuk meer vervangen worden, de bestuurder blaast namelijk vanop korte afstand in een trechter. "Het toestel geeft wel niet de hoeveelheid alcohol aan, maar de bestuurder die gedronken heeft kan dus wel uit het verkeer worden gehaald en onderworpen worden aan een doorgedreven alcoholtest", zo luidt het bij de politie. "Op die manier ontsnapt dus niemand meer. Omdat er geen mondstukjes meer moeten vervangen worden, kunnen we werkelijk iedereen aan de lopende band laten blazen."

"En er is nog een extra, psychologisch voordeel", aldus inspecteur Caroy. "Die chauffeurs die dat éne glaasje dronken en vroeger met de melding 'Safe' verder mochten rijden, worden nu wel even onderworpen aan een verdere test. Natuurlijk zal dan blijken dat ze inderdaad de limiet niet overschreden hebben, maar het moet hen toch het gevoel geven dat we hen bij deze gewaarschuwd hebben. Het kan hen ook responsabiliseren, en dat is waar het ons om gaat."

Lees ook

Bron: Dagblad DeMorgen

Cookie instellingen