Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe bierapp op de markt: Scover | Bieradvies

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe bierapp op de markt: Scover

27 november 2020 om 16:34

Er is een nieuwe app over bier gelanceerd! De bierapp Scover wil bieradvies voor iedereen toegankelijk maken. Met de app kun je gemakkelijk een smaakprofiel aanmaken en leren welke bieren daarbij passen. 

Bier app Scover met logo en screenshots op telefoon
info over bier in bierapp scover
Advies in bierapp scover

Populariteit speciaalbier

Speciaalbieren in de Scover app Weet jij welke bieren in het bierschap of in de kroeg passen bij jouw smaakprofiel? Laten we eerlijk zijn, door de opkomst en populariteit van speciaalbieren, zien we soms door de bomen het bos niet meer. Nu zijn er al bierapps zoals Untappd waar je het biergebruik van je vrienden in bij kan houden, maar sinds kort zijn we een nieuwe bierapp rijker: Scover. Deze bierapp heeft als missie om bieradvies voor iedereen toegankelijk te maken. Je hoeft dus, in tegenstelling tot Untappd geen biergeek te zijn om met Scover aan de slag te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van een smakentest precies zien wat jouw smaakprofiel is en leren welke bieren binnen dit smaakprofiel passen.

Meer leren over persoonlijke smaakvoorkeur

Na het installeren van de app kan het ontdekken beginnen. Om erachter te komen welk smaakprofiel je hebt, hebben smaakprofessor Peter Klosse en biersommelier Rick Kempen een smaaktest ontwikkeld. Door de inzet van artificiële intelligentie wordt daarna een volledig gepersonaliseerd smaakprofiel gegenereerd. Zo kun je in de app direct zien welke bieren er bij jouw smaak passen, kun je vergelijkbare bieren vinden, meer dan 3000+ bieren zoeken en ontdekken of deze bij jou smaak passen. Last but not least: je kunt ook aanbevelingen op locatie krijgen.

Lees ook

Aanbevelingen op locatie

Zowel in retail als horeca is Scover hard aan de weg aan het timmeren. Een oplettende bezoeker van bijvoorbeeld het bierschap van een supermarkt, heeft wellicht gezien dat hier een QR-code hangt. Door de QR-code te scannen is het niet alleen mogelijk te bekijken wat het aanbod is in de supermarkt of horeca, maar ook welke bieren binnen jouw smaakprofiel passen. Zo blijf je zelf wat bijleren over jouw smaak en leer je nieuwe bieren kennen, zonder teleurstellingen. Aangenaam verrast of valt het bier toch iets minder in de smaak? Uiteraard is het mogelijk om je bieren te beoordelen en in je ‘favorietenlijst’ toe te voegen. “Zo kun je zelfs in thuisquarantaine veilig en hygiënisch op ontdekkingstocht in het bierlandschap.” Zegt Sheila Beers, Digital marketing director van Scover.

Proosten met bieren van je verlanglijst

In de bierapp is het ook mogelijk om een gepersonaliseerde verlanglijst aan te maken met bieren die je graag nog een keer wilt proeven. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om te zien in de app wat de dichtstbijzijnde locatie is om dit bier te scoren, maar met oog op de feestdagen is het uiteraard wel al mogelijk om deze verlanglijst te delen met je vrienden en familie en te hinten naar Sinterklaas, kerst of je verjaardag. Maar ook net zo goed handig voor (digitale) bierproeverijen of een ander moment van proosten. Deze keer geen bierpakket waarvan de helft van de bieren niet bij je smaak passen, maar alleen maar bier waar je wel blij van wordt.  

Ook benieuwd welke bieren passen bij je smaakprofiel? Download de bierapp van Scover in de App Store of ontdek het op Google Play.

Scover bierapp advies

Cookie instellingen