Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe brouwerij in Den Helder: Stadsbrouwerij Helderse Jongens

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe brouwerij in Den Helder

28 januari 2014 om 11:40

Den Helder krijgt dit jaar nog haar eigen bier. Stichting Stadsbrouwerij Helderse Jongens is een feit! Vanuit de stichting zal uiteindelijk Stadsbrouwerij Helderse Jongens worden opgericht.

helderse brouwerij

Den Helder is binnenkort een nieuwe brouwerij rijker: Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Vanuit de Stichting Stadsbrouwerij Helderse Jongens zal uiteindelijk de stadsbrouwerij tot stand komen. Nog dit jaar is het de bedoeling dat de eerste vijf bieren in de winkels liggen. Ook zullen deze worden geschonken in de horeca in Den Helder.

Grootse plannen

Ongeveer een jaar geleden kwam het eerste brouwsel van de "Helderse Jongens" tot stand. Deze "Helderse Jongens" zijn Mitchel Gerrits, Tim Ouwens en Dave Kleine. Op dit moment brouwen ze nog in restaurant Spijz, maar de bedoeling is om een restaurant met proeflokaal te beginnen. Kleine: "We bestaan officieel en de financiering komt op gang om een moderne brouwerij op te starten."

Lees ook

Crowdfunding

Via crowdfunding proberen de mannen de financiering rond te krijgen. Klene: "We hadden ook een vliegende start kunnen maken. Er stonden bereidwillige geldschieters op de stoep. We hebben liever tweeduizend kleine donanties, vanuit Helderse samenleving, dan 1 investeerder die dan ook aan de touwtjes trekt. Wij wilden Den Helder haar eigen bier schenken, en dat lukt.

Het is de bedoeling dat nog dit jaar de vijf bieren van de "Helderse Jongens" nog dit jaar verkrijgbaar zijn. Het eerste bier zal "Helders Goud" heten en bevat een alcoholpercentage van 6,9%.