Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe drank- en horecawet toch behandelden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe drank- en horecawet toch behandelden

11 maart 2010 om 13:33

DeTweede Kamer zal de drank- en horecawet toch behandelen, ook al is het kabinet demissionaire, Vorige week was het nog de bedoeling het onderwerp in de ijskast te plaatsen.

Nieuwe drank- en horecawet toch behandelden

In eerste instantie was de nieuwe drank- horecawet controversieel verklaard. Maar de ChristenUnie, PvdA, SGP en CDA willen het bij nader inzien van de lijst van controversiële onderwerpen halen, zo bleek gisteren (woensdag). De VVD voelt er helemaal niets voor om de nieuwe drankregels nog te gaan bespreken. Met de meeste maatregelen zijn de liberalen het niet eens, zegt Kamerlid Halbe Zijlstra. Het experiment met de leeftijdsgrens zal er alleen maar toe leiden dat jongeren gaan stappen in de gemeente waar je al op je zestiende kunt drinken. Strenge straffen voor supermarkten die tot drie keer toe drank aan te jonge klanten verkopen, vallen ook slecht bij de VVD.

Vandaag stemt de Tweede Kamer over de complete lijst en dan zal bekend worden of de nieuwe wet er snel zal komen. Snel is natuurlijk altijd relatief, want in de politiek gaat het allemaal niet met zo'n vaart...

Cookie instellingen