Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Non-Alcoholic Hoppy Lager van Brothers in Law

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Non-Alcoholic Hoppy Lager van Brothers in Law

13 december 2018 om 09:51

Brothers In Law heeft zijn eerste Non-Alcoholic bier uitgebracht en speelt hiermee in op de groeiende vraag van consumenten naar goed smakend bier zonder alcohol. 

Non Alcoholic Hoppy Lager van Brothers in Law Brewing
Bierflesjes Hoppy Lager van Brothers in Law Brewing
Hoppy Lager met weinig alcohol

0.5 Hoppy Lager

Met de 0.5 Hoppy Lager durven de Brothers weer een originele stijl te kiezen. En dat voor hun eerste Non-Alcoholic. Het is gebrouwen en ontwikkeld door Tim Freriks, de brouwer van Brothers In Law Brewing. Deze smaakvolle lager is zowel op fles als op fust beschikbaar en is sinds begin oktober geïntroduceerd in de horeca en slijterijen in Nederland.

Ontwikkeling

Hoppy Lager van Brothers in Law flesje en glas Non-Alcoholic wordt normaliter gebrouwen door alcohol achteraf te verdampen uit alcoholhoudend bier. De Hoppy Lager is echter ontwikkeld door gebruik te maken van een speciale gist soort, zodat het een volledig gefermenteerd bier is ondanks het lage alcoholpercentage.

Brouwer Tim Freriks is in totaal een jaar bezig geweest om het recept te perfectioneren. "Non-Alcoholic is één van de moeilijkste stijlen om te brouwen. Het is lastig om op natuurlijke wijze veel smaak in het glas te krijgen, zonder het alcoholpercentage te laten oplopen. Ik ben heel erg blij dat dit uiteindelijk zo goed gelukt is", aldus Freriks.

Lees ook

Smaak

Door met Amerikaanse hoppen te dryhoppen ontstaan er tonen van passievrucht, citrus en grapefruit. De volle hopsmaak en het lage alcoholpercentage maken deze lager fris en heel goed doordrinkbaar.

"De grootste uitdaging voor een brouwer is om een goed smakend bier te produceren dat geen alcohol bevat. De meeste niet-alcoholische bieren op de markt zijn een compromis qua smaak vanwege de manier waarop ze gemaakt zijn. Wij hebben de dingen anders aangepakt en het resultaat is echt lekker bier dat schouder aan schouder staat met onze andere bieren."

De Hoppy Lager blijft in het vaste assortiment van Brothers In Law en er zijn inmiddels al meerdere batches van gebrouwen. Bezoek voor meer informatie http://www.brothersinlawbrewing.nl/.

Flesjes Hoppy Lager

Cookie instellingen