Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Noord-Hollands Bierfestival keert terug

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Noord-Hollands Bierfestival keert terug

30 september 2021 om 14:50

Het Noord-Hollands Bierfestival keert dit jaar terug. De opzet van dit gewaardeerde bierfestival is wat gewijzigd van wat de trouwe bezoekers gewend zijn.

NH Bierfestival 2021
Brouwerij de Moersleutel
NH Bierfestival

Bierfestival is terug

Voor bierliefhebbers uit Alkmaar en omgeving is het iets om ieder jaar weer naar uit te kijken: het Noord-Hollands Bierfestival. Bij dit festival laten brouwers uit heel Noord-Holland hun beste biertjes proeven.

Traditioneel vindt dit festival plaats in het voorjaar, in de Grote Kerk van Alkmaar. De edities van 2020 en 2021 gingen als gevolg van de coronacrisis evenwel niet door. Dit najaar keert het festival dan eindelijk terug, in een iets andere opzet. Locatie: Hal 25, binnen én buiten. 9 en 10 oktober zijn bierliefhebbers weer welkom om echt Noord-Hollands bier te proeven tijdens „NHBF op visite”.

Noord-Hollands bierfestival Flyer Noord-Holland heeft 164 brouwerijen. Niet alleen in de hoofdstad, maar ook elders in de provincie wordt volop bier gebrouwen en vaak van hoge kwaliteit. Een onderscheid kan worden gemaakt tussen echte brouwerijen met eigen ketels, en „brouwerijhuurders” die hun bier weliswaar thuis op kleine schaal proefbrouwen, maar voor het echte werk de ketels van een ander huren. De grote verscheidenheid aan grote en kleine brouwers is ook op het Noord-Hollands Bierfestival goed te zien – en te proeven! Op beide dagen zijn 11 brouwerijen aanwezig.

Lees ook

Gewijzigde opzet: Bierfestival in etappes

Net als in voorgaande jaren wordt er gedronken uit proefglaasjes van 0,15cl. Zo kan de bezoeker een goede indruk krijgen van de rijkdom van het Noord-Hollandse Bier, zonder dat het té snel naar het hoofd stijgt. De brouwers zijn zelf aanwezig en beantwoorden vragen over het bier dat ze tappen, ook dat is bij „NHBF op visite” precies zoals de trouwe bezoekers het gewend zijn.

Wat anders is: de locatie, dat in de eerste plaats. Hal 25 (Pettemerstraat 15) biedt volop ruimte voor een veilig festival, op loopafstand van het station van Alkmaar. De organisatie van bierconsumentenvereniging PINT werkt hiervoor samen met proeflokaal The Scrapyard, gevestigd in Hal 25.

Het festival is verspreid over twee dagen (zaterdag 9 en zondag 10 oktober), met op elke dag twee sessies, de eerste van 12u tot 16u en de tweede van 17u tot 21u. Conform de geldende maatregelen wordt er bij de ingang gecontroleerd op de coronapas. Corona is dus nog niet helemaal vergeten, niettemin rekent de organisatie op een gemoedelijke sfeer.

Bierliefhebbers kunnen hun kaarten kopen op nhbf.nl. Een startpakket, bestaande uit entree, het festivalboekjes en vijf muntjes, kost € 21,-. Losse muntjes kosten € 2,50. Voor meer informatie: zie de website en de Facebookpagina van het Noord-Hollands Bierfestival.

Cookie instellingen