Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oktoberfeesten geopend met eerste fust Grolsch Dunkel Weizen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oktoberfeest geopend met fust Grolsch Dunkel Weizen

10 oktober 2007 om 15:36

Door middel van het aanslaan van het eerste fust Grolsch Dunkel Weizen openden bestuursvoorzitter Ab Pasman en de burgermeesters van Steenwijkerland, Olst-Wijhe en Hardenberg vanavond in Steenwijk het eerste Oktoberfeest in de regio.

Oktoberfeesten geopend met eerste fust Grolsch Dunkel Weizen

Lees ook

De gemeente Steenwijk kreeg hiermee de primeur. Grolsch Dunkel Weizen is vanaf 15 oktober in de supermarkt en slijterij te koop. Vanaf vandaag is Grolsch Dunkel Weizen te verkrijgen in de horeca. Het Oktoberfeest in Steenwijk is het eerste van in totaal vier feesten die RTV Oost in de Provincie Overijssel organiseert ter ere van het 15-jarig bestaan van de omroep. Op woensdag 10, 17 en 24 oktober zijn de gemeenten Olst-Wijhe, Hardenberg en Hengelo het toneel van de inmiddels uitverkochte muziekfeesten in Duitse sfeer.

"De reden om het eerste fust Grolsch Dunkel Weizen aan te slaan tijdens het eerste Oktoberfeest ligt voor de hand'', aldus Pasman. ''Grolsch Dunkel Weizen is een typisch Bayerisch bier dat qua smaakbeleving prima aansluit op de oorsprong van de Oktoberfeesten. Door met de eerste glazen Grolsch Dunkel Weizen bier een toast uit te brengen op het 15-jarig lustrum van RTV Oost, werd de primeur extra feestelijk".

Grolsch Dunkel Weizen is een aanvulling op Grolsch Premium Weizen, dat de brouwer in oktober 2005 in het oosten van het land succesvol introduceerde en in 2006 verder nationaal uitrolde. Grolsch Premium Weizen is de eigen invulling van Grolsch op een eeuwenlange traditie in Duits Hefe Weizenbier. Grolsch Weizenbier is ambachtelijk gebrouwen volgens het Reinheitsgebot met alleen water, gerstemout, tarwemout, gist en hop. Dit onderscheidt het bier in sterke mate van de Belgische witbieren, waaraan kruiden zijn toegevoegd. Het in het brouwproces gebruikte gist wordt meegeschonken in het glas en geeft het bier een natuurlijke troebeling.
Dunkel Weizen heeft een krachtige, volfrisse, licht zoete karamelsmaak met een alcoholpercentage van 6%. Hiermee onderscheidt Dunkel Weizen zich van Premium Weizen dat met een alcoholpercentage van 5,3%, een frisse, niet-zoete, smaak heeft.

Cookie instellingen