Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

OMER Brut Nature gelanceerd door Omer Vander Ghinste

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

OMER Brut Nature gelanceerd door Omer Vander Ghinste

19 november 2020 om 16:58

Brouwerij OMER vander Ghinste lanceerde gisteren een nieuw bier dat 12 jaar na de lancering van OMER Traditional Blond verschijnt. Het is een koperkleurig 'Brut Style' bier.

Omer Gerry en nog een man aan tafel met flessen en glazen OMER Brut Nature in de brouwerij
OMER Brut Nature fles en glas
OMER Brut Nature fles en glas in de brouwerij

OMER. Brut Nature

OMER Brut Nature fles en glas in de brouwerij in Bellegem OMER. Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gisten (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot  minimaal 5 jaar bewaard worden. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en  kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne  nasmaak.  

De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimaal acht weken. 

Omer Gery Vander Ghinste

Nog voor de 5de generatie in 2019 zijn intrede in de brouwerij maakte was hij al enkele jaren bezig met onze jonge, creatieve brouwers om een volledig nieuw bier te maken. Het moest een uniek bier worden in de Belgische bierwereld, vernieuwend, maar toch met respect voor de traditie van Brouwerij Omer Vander Ghinste.

Dit eenmalig, unieke brouwsel, met maar liefst 5 hopsoorten, en gebruik makend van dry hopping is een echt pareltje op brouwtechnisch vlak. Na de hoge gisting wordt dit bier hergist met wilde gisten (Brett). Absoluut een uniek brouwsel... Van dit eenmalig gebrouwen bier zijn 40.000 flessen afgevuld, dus wees er snel bij als je er eentje wilt bemachtigen.

Lees ook

Tip van de brouwer

OMER. Brut Nature heeft een houdbaarheid van 5 jaar, maar evolueert ook 5 jaar verder in de fles door de wilde gisten. Als het je lukt om 6 flessen te pakken te krijgen, dan kan je er tot en met 2025 elk jaar eentje proeven!

Foodpairing

Dit bier is werkelijk een ideaal aperitief, maar gaat even goed combineren bij bepaalde voorgerechten en hoofdgerechten. Denk maar aan een carpaccio van rund of Sint-Jakobsnootjes in een romige saus, het bier zal de smaken perfect complementeren en tegelijk de gerechten verfrissen, zonder dat de delicate smaken van deze eerder lichte voorgerechten weggeduwd worden.