Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij OMER Vander Ghinste

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij OMER Vander Ghinste

Brouwerij OMER Vander Ghinste is een bierbrouwerij uit Bellegem (België) die is opgericht in 1892. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Omer vander Ghinste
Omer vander Ghinste
Omer Brouwerij

Gegevens brouwerij

 • Type brouwerij

  Productiebrouwerij

 • Aantal biermerken

  8

 • Opgericht in

  1892 (131 jaar actief)

 • Straat

  Kwabrugstraat 5

 • Postcode

  B-8510

 • Plaats

  Bellegem

 • Provincie

  Vlaams-Brabant

 • Land

  België

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij OMER Vander Ghinste

Brouwerij OMER Vander Ghinste heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij OMER Vander Ghinste!
 • OMER - Blond - 8%

  OMER. Traditional Blond heeft een volle en bittere smaak. In het aroma ontdek je een mooi fruitig boeket.

 • LeFort - Ale - 9%

  Lefort heeft een kastanjebruine kleur, met en lichtbruine, compact en romig schuim. LeFort heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. In het bier vind je fruitige tonen, zoals banaan, donker fruit en rozijnen.

 • Tripel LeFort - Tripel - 8,8%

  Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- en kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.

 • OMER Brut Nature - Champagnebier - 7%

  OMER Brut Nature is aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte door het gebruik van wilde gisten (Brett). Door het dry hoppen met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de vijf hopsoorten naar voren. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne  nasmaak.  

 • Kriek Max - Kriek - 3,5%

  Kriek Max is een zogenaamd foederbier (basis is een bier van wilde gisting en het rijpt op houten vaten). Het bier bestaat uit een combinatie van krieken en natuurlijke sappen en het basisbier. Kriek Max heeft tonen van vanille, amandel en kersen. Er komt een kriek met een uitstekende smaak en aangename geur. Het best geserveerd in zijn specifiek kelkvormige glas op een elegante voet.

 • VanderGhinste Roodbruin - Sour - 5,5%

  VanderGhinste Roodbruin heeft een typische smaak die wordt gekenmerkt door een evenwichtige balans van de fruitigheid van de hoge gisting met de zachte zuurheid van het spontane gistingsbier en heeft een verfrissende en uitgesproken dorstlessende afdronk.

 • Oud Bruin Megablend 2021 - Oud bruin bier - 7%

  Smaak en aroma waren veruit de belangrijkste richtlijnen bij het samenstellen van deze blend. Elke afzonderlijke deelnemer heeft een stempel gedrukt op dit bier, waardoor het naar een hoger niveau is getild en meer complexiteit heeft gekregen. Het is een unieke viering van één van de meest fantastische bierstijlen ter wereld.

 • LeFort Sour Oaked - Ale - 9%

  Het speciaalbier LeFort Sour Oaked heeft een fruitig karamel karakter met een licht zure droge toets. 

  Achtergrond informatie

  OMER Vander Ghinste is een Belgische bierbrouwerij die is opgericht in 1892.

  OMER in de 21ste eeuw

  In 2008 wordt een nieuw bier van hoge gisting gebrouwen, OMER. Traditional Blond. Dit blonde bier van hoge gisting, met nagisting op fles is een bekroning van 120 jaar brouwtraditie. Zowel de naam als het imago verwijzen naar de oorsprong van de brouwerij en de glasramen waar het allemaal mee begon. Al snel wint OMER. internationale prijzen zoals de European Beer Star en de World Beer Cup.

  Ook de andere bieren blijven in de prijzen vallen. Kriek Max wordt op de World Beer Awards in 2011 verkozen tot World’s Best Kriek en in september 2011 wordt Bockor verkozen tot beste pils nationaal.

  5 jaar na de lancering van OMER. Traditional Blond wordt eind 2013 LeFort voorgesteld. Dit donkere, complexe degustatiebier van 9° is  eveneens een bier van hoge gisting met nagisting op fles. Het bier is een eerbetoon aan Felix Verscheure, oprichter van Brasserie LeFort (Kortrijk) die van 1854 tot 1911 voornamelijk zware donkere bieren brouwde.  De brouwerij ging na zijn overlijden over naar zijn kleindochter, Marguerite Vandamme, die toen reeds getrouwd was met Omer Vander Ghinste.  Vrij snel werden de activiteiten in Kortrijk stopgezet en naar Bellegem overgebracht. Omer vander Ghinste

  Lees ook

  Om de meer dan 120-jarige brouwtraditie van 5 generaties Omer Vander Ghinste in de verf te zetten, wordt de brouwerij in 2014 terug omgedoopt naar Brouwerij Omer Vander Ghinste.

  In 2016, 3 jaar na de lancering van het bruine bier LeFort, wordt een nieuwe telg in dit gamma voorgesteld: Tripel LeFort. Slechts enkele maanden na de lancering sleept dit bier al een gouden medaille in de wacht op de European Beer Star Awards voor beste tripel ter wereld!

  Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt karakterbieren volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken. Ze hoopt dit nog vele generaties te doen.

  Brouwerij OMER Vander Ghinste in het nieuws

  Brouwerij OMER Vander Ghinste reclames

  Bekijk alle bierreclames.