Brouwerij OMER Vander Ghinste

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Kwabrugstraat 5
Postcode
B-8510
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (127 jaar actief)
Opgericht in
1892
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij OMER Vander Ghinste

Brouwerij OMER Vander Ghinste in het nieuws

Tripel LeFort verkozen tot beste Tripel ter wereld

OMER wint Award voor mooiste bierfles

Achtergrond informatie

OMER Vander Ghinste is een Belgische bierbrouwerij die is opgericht in 1892.

OMER in de 21ste eeuw

In 2008 wordt een nieuw bier van hoge gisting gebrouwen, OMER. Traditional Blond. Dit blonde bier van hoge gisting, met nagisting op fles is een bekroning van 120 jaar brouwtraditie. Zowel de naam als het imago verwijzen naar de oorsprong van de brouwerij en de glasramen waar het allemaal mee begon. Al snel wint OMER. internationale prijzen zoals de European Beer Star en de World Beer Cup.

Ook de andere bieren blijven in de prijzen vallen. Kriek Max wordt op de World Beer Awards in 2011 verkozen tot World’s Best Kriek en in september 2011 wordt Bockor verkozen tot beste pils nationaal.

5 jaar na de lancering van OMER. Traditional Blond wordt eind 2013 LeFort voorgesteld. Dit donkere, complexe degustatiebier van 9° is  eveneens een bier van hoge gisting met nagisting op fles. Het bier is een eerbetoon aan Felix Verscheure, oprichter van Brasserie LeFort (Kortrijk) die van 1854 tot 1911 voornamelijk zware donkere bieren brouwde.  De brouwerij ging na zijn overlijden over naar zijn kleindochter, Marguerite Vandamme, die toen reeds getrouwd was met Omer Vander Ghinste.  Vrij snel werden de activiteiten in Kortrijk stopgezet en naar Bellegem overgebracht.

Om de meer dan 120-jarige brouwtraditie van 5 generaties Omer Vander Ghinste in de verf te zetten, wordt de brouwerij in 2014 terug omgedoopt naar Brouwerij Omer Vander Ghinste.

In 2016, 3 jaar na de lancering van het bruine bier LeFort, wordt een nieuwe telg in dit gamma voorgesteld: Tripel LeFort. Slechts enkele maanden na de lancering sleept dit bier al een gouden medaille in de wacht op de European Beer Star Awards voor beste tripel ter wereld!

Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt karakterbieren volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken. Ze hoopt dit nog vele generaties te doen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.