Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Onderde20.nl

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Onderde20.nl

02 maart 2009 om 18:17

Vanaf vandaag, 2 maart 2009, moet iedereen die jonger is dan 20 jaar en alcohol of tabak koopt in de supermarkt zijn of haar legitimatie laten zien.

Onderde20.nl

Vanaf vandaag moet iedereen onder de 20 jaar zich in de supermarkt kunnen legitimeren bij het kopen van alcohol en tabak. Op de speciale site www.noggeen20.nl  is meer informatie te vinden over deze nieuwe regel.

Tot en met gisteren hoefden alleen jongeren van onder de 16 zich te legitimeren in de supermarkt. Het is wettelijk verboden om drank en tabak aan jongeren onder de 16 te verkopen. De nieuwe maatregel is in het leven geroepen, omdat de leeftijd van jongeren vaak moeilijk in te schatten is. De brancheorganisatie voor supermarkten CBL wil zo voorkomen dat jongeren onder de 16 jaar via de supermarkt aan deze middelen komen.

Lees ook

In de praktijk is controle van de minimale leeftijd van 16 jaar niet altijd goed te handhaven omdat de leeftijd soms moeilijk is in te schatten. De strengere leeftijdsgrens moet kassamedewerkers meer houvast geven.

Gelukkig is iedereen van het GoedkoopBier.nl-team ouder dan 20 . Geen legitimatie voor ons dus, maar het is natuurlijk wel goed dat jongens en meisjes van bijvoorbeeld 14 jaar niet zomaar alcohol kunnen kopen.

Cookie instellingen