Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Open Nederlands Kampioenschap amateur bierbrouwen 2013

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

O.N.K. amateur bierbrouwen 2013

29 december 2012 om 11:24

In mei 2013 wordt weer de week van het Nederlandse bier georganiseerd. Het Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen kan hier natuurlijk niet aan ontbreken. Brouw jij het beste kloonbier?

Bierbrouwen
Jopen Koyt Logo
Jopen Koyt fles

Na het succes van vorig jaar zal in 2013 wederom de week van het Nederlandse bier plaatsvinden. Tijdens deze week staat bier van eigen bodem centraal. Er zullen talloze evenementen, proeverijen en bijeenkomsten plaatsvinden met bier in de hoofdrol. Een van deze evenementen is het Open Nederlands Kampioenschap amateur bierbrouwen.

Kampioenschap

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap amateur bierbrouwen draait het erom dat amateur brouwers hun interpretatie van een bepaald bier brouwen en inzenden. Dit jaar staat het bier Jopen Koyt centraal in de competitie. 

Recept

De organisator van het Open Nederlands Kampioenschap amateur bierbrouwen 2013, amateur bierbrouwersvereniging 't wort wat, heeft Jopen gevraagd naar het recept van hun Koyt bier. Maar dat wilde ze bij Jopen niet geven. "Misschien maar goed ook, want anders is er geen uitdaging meer" aldus 't wort wat.

Jopen Koyt

Jopen Koyt is een Gruitbier, ook wel bekend als Gruytbier. Dit zijn historische bieren die nog uit de middeleeuwen stammen. Toentertijd werd er in plaats van hop gebruik gemaakt van verschillende kruiden. Deze kruiden gaven samen de smaak, geur en houdbaarheid aan het bier en soms ook andere eigenschappen. Zo is tegenwoordig van een aantal kruiden bekend dat ze een licht hallucineerd effect hebben. 

Lees ook

Wil je graag meedoen aan deze competitie? Het inzenden van brouwsels kan vanaf 22 april t/m 26 april 2013. Maak van te voren wel eerst een afspraak via de mail of telefonisch. 

Kijk voor meer informatie en de samenstelling van het bier op de website van Open Nederlands Kampioenschap amateurbierbrouwen 2013