Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ook accijnsverhoging in België - Krat bier 12 cent duurder

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ook accijnsverhoging in België

05 augustus 2013 om 16:37

De accijnzen op alcohol gaan ook in België omhoog. De verhoging komt neer 12 eurocent per krat bier en een halve cent per glas bier.

pintje in belgie

In Nederland schreeuwen de Nederlandse Brouwers moord en brand vanwege de accijnsverhogingen. En Nederlands shoppen steeds vaker over de grens. Maar nu gaat over de grens ook de accijns omhoog, tenminste in België dan.

Lees ook

12 cent per krat bier

De accijnzen op alcohol gaan vanaf 5 augustus 2013 omhoog. Dit komt neer op ongeveer 12 eurocent meer belastingen per krat bier. Of de Belgische consument hier direct iets van merkt is maar de vraag, want de winkeliers zullen hun prijzen wel eerst moeten aanpassen. Bovendien zullen de kratten en flessen die nu al in de winkels liggen niet worden verhoogd, de maatregel geldt voor bierflessen die vanaf 5 augustus 2013 nu naar de winkeliers worden getransporteerd.

82,5 miljoen euro extra belasting

De accijnsverhoging werd vorige maand door de Belgische regering goedgekeurd in het kader van de begrotingscontrole. Dit jaar moet de maatregel de staatskas in totaal 34,4 miljoen euro opleveren, volgend jaar moet dat oplopen tot 82,5 miljoen euro.

Het is trouwens de 1e keer in 17 jaar dat de Belgische regering de accijns verhoogd, heel wat anders dan in Nederland...

Cookie instellingen