Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ook accijnsverhoging op bier in België

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ook accijnsverhoging op bier in België

02 juli 2013 om 10:44

De Belgische Brouwers zijn niet blij met het begrotingsakkoord van de regering. De regering heeft in het kader van begrotingsbesprekingen de accijnsverhoging op bier goedgekeurd.

Ook accijnsverhoging op bier in België

Consumptie bier

In België gaat de consumptie op bier elk jaar stelselmatig achteruit. Daardoor waren de staatsinkomsten van 2012 gedaald met 3 miljoen euro tegenover 2011. In 2011 leverden de accijnzen namelijk 183.776.000 euro op en in 2012 was dat nog maar 180.797.000. 

Lees ook

Negatief effect

Volgens de directeur van de Belgische Bierbrouwers zal de accijnsverhoging een negatief effect hebben op de bierprijs en zullen de moeilijkheden die de Belgische horeca heeft alleen maar toenemen. Ook zal het verschil met Duitsland nog groter worden, waardoor de concurrentiepositie van de Belgische Brouwers onder druk komt te staan.

In de steek gelaten

De Belgische Brouwers verwachtten niet dat deze maatregel echt zal helpen. De sector voelt zich door deze beslissing erg in de steek gelaten. De Belgische Brouwers voelen zich voor een tweede keer gestraft na de Franse accijnsverhoging. De brouwers vinden het erg jammer dat de Belgische regering een van de belangrijkste sectoren van België niet beter beschermt.

Cookie instellingen