Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ook Petterplet van Heineken mag niet van FIFA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ook Petterplet van Heineken mag niet van FIFA

26 juni 2010 om 11:47

Honderden oranje fans van de Oranjecamping in Zuid-Afrika moesten donderdagmiddag de Petterplet van Heineken inleveren. De Zuid Afrikaanse politie dreigde, names de FIFA, met ingrijpen.

Ook Petterplet van Heineken mag niet van FIFA

Voorafgaande aan Kameroen-Nederland was er donderdag voor de supporters op de Oranjecamping een bijna vijf kilometer lange mars naar het treinstation om vanaf daar naar de wedstrijd in Kaapstad te reizen. "We wilden de pletterpetten onderweg uitdelen aan de bevolking," aldus woordvoerster Ester Bal van de Oranjecamping. "Die mensen zijn er ontzettend blij mee." Heineken is één van de sponsors van de camping en wilde dan ook graag dat mensen de Petterplet zouden opzetten. "Na een telefoontje van de KNVB hebben we besloten de petten echter bij het begin van de wandeling weer in te nemen. We hebben er met tegenzin aan meegewerkt."

Lees ook

Vooraf had de FIFA laten weten geen reclamekaravaan van Heineken te zullen dulden en desnoods de politie in schakelen. "De politie is nu heel strikt," aldus KNVB-woordvoerster Renske Bruinsma. "Dat hebben we ook de leiding van de Oranjecamping laten weten." Volgens haar is een dergelijke actie zelfs op de openbare weg verboden. "Je mag niet onderweg naar het stadion collectief reclame gaan uitdelen."

Bron: De Telegraaf

Cookie instellingen