Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Opening Gulpener Brouwlokaal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Opening Gulpener Brouwlokaal

01 december 2016 om 09:29

De Gulpener Bierbrouwerij opent vandaag de deuren van het BrouwLokaal, het huis van De Vrije Brouwer. Het Gulpener BrouwLokaal is het nieuwe bierbelevings- en kenniscentrum.

Gulpener bier in het Brouwlokaal
Gulpener Brouwerij
Gulpener logo

Vier jaar geleden zijn de eerste ideeën rondom een bierbelevings- en kenniscentrum ontstaan bij directeur Jan-Paul Rutten. Vandaag komt deze lang gekoesterde droom uit op de plek waar de brouwerij in 1825 is ontstaan.

Gulpener BrouwLokaal

Gulpener BrouwLokaalHet Gulpener BrouwLokaal bestaat uit een Microbrouwerij, Smaakbibliotheek, Biertheater, Studielab, Bierwinkel en een 25-Miles horecaconcept met eigen terras en Hoptuin. Onderdelen die stuk voor stuk het gedachtengoed van de brouwerij uitdragen en samen het meest complete bierbelevingscentrum van Nederland vormen.

Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij: “We hebben niets te verbergen, wij zijn bereid om al onze geheimen te delen met mensen die net zo gepassioneerd over bier zijn als wij. Vrijheid deel je. Dat kan vanaf nu in het BrouwLokaal, waar bierliefhebbers en andere bezoekers welkom zijn in het huis van De Vrije Brouwer.”

Microbrouwerij

Microbrouwerij en Restaurant Gulpener BrouwLokaalDe Microbrouwerij is de ideale proeftuin voor nieuwe bierrecepten, smaken en stijlen. Hier experimenteert Gulpener zelf naar hartenlust en wordt tegelijkertijd een professioneel podium geboden aan bierliefhebbers die hun eigen creaties tot leven willen laten komen.

Verder wordt vanuit de Microbrouwerij op verschillende niveau’s onderwijs over het bierbrouwvak gegeven.

Smaakbibliotheek

Smaakbibliotheek Gulpener BrouwLokaalDaal af naar de eeuwenoude gewelfde kelders van de brouwerij en ontdek bij kaarslicht een unieke biercollectie met meer dan 100 stijlen uit binnen- en buitenland.

Je krijgt hier het complete verhaal achter de meest bijzondere bieren te horen. Ook is er de mogelijkheid  om te proeven wat factoren als tijd en houtlagering met de smaak van bier doen. 

Biertheater

Gulpener als zelfstandig familiebedrijf en Vrije Brouwer kent geen geheimen.  Bezoekers die een rondleiding of ander arrangement boeken starten in het Biertheater. Hier worden gasten meegenomen in de geschiedenis en het heden van de Bierbrouwerij. Voor zakelijke gasten is het de plek om meer te weten te komen over onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Lees ook

25-Miles

Met 16 Gulpener bieren van de tap, waaronder ook experimentele bieren uit de Microbrouwerij,  staat in het restaurant bier centraal, maar je kunt er ook puur en smaakvol eten van lokale bodem. Opgezet volgens het 25 miles-concept worden alleen gerechten geserveerd met grondstoffen die binnen een straal van zo’n 40 kilometer zijn geproduceerd.

Studielab

studielab BrouwLokaalOmringd door kennis en creativiteit is het Studielab de ideale studie- en opleidingsruimte voor bierliefhebbers en hobbybrouwers. Zakelijke gasten vinden in het Studielab een inspirerende locatie voor cursussen, vergaderingen en bedrijfspresentaties. Naast een indrukwekkende verzameling boeken over bier, brouwprocessen en de geschiedenis van Gulpener, is de ruimte voorzien van de nieuwste audiovisuele middelen.

Bierwinkel

Bierwinkel GulpenerIn de Bierwinkel vind je naast Gulpener bieren ook ingrediënten en artikelen om je eigen bier te brouwen, inclusief een van de brouwgeheimen van de brouwerij; levende gist.

Verder is er een prachtselectie van boeken en andere bierartikelen te vinden.

Hoptuin

Gulpener bier Even lekker tot rust komen onder het genot van een lokaal hapje en drankje kan op het terras van de sfeervol ommuurde Hoptuin. Met onder meer gezellige picknicktafels, grote vuurkorven en een jeu-de-boules-baan hangt hier een relaxed sfeertje waar ontspanning en inspanning hand in hand gaan.

Het BrouwLokaal is 7 dagen per week geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

Gulpener BrouwLokaal
Rijksweg 19a
6271 AE Gulpen
info@gulpenerbrouwlokaal.nl