Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Opening Poesiat & Kater

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Opening Poesiat & Kater

24 maart 2017 om 14:33

Op donderdag 23 maart 2017 is brouwerij en proeflokaal Poesiat & Kater in Amsterdam officieel geopend.

Poesiat & Kater is de opvolger van wat ooit de grootste brouwerij van Nederland was: Van Vollenhoven’s bierbrouwerij ‘De Gekroonde Valk’. 

Opening Poesiat & Kater
Van Vollenhoven extra stout
Poesiat en Kater

Poesiat & Kater is gevestigd in een laat 19e eeuws pand op de Polderweg 648 in Amsterdam-Oost met 160 zitplaatsen binnen, een brouwerij in huis en een groot terras.

Onder toeziend oog van honderden aanwezigen verrichtte Wethouder Laurens Ivens van de Gemeente Amsterdam de officiële openingshandeling. Hij onthulde in het proeflokaal de portretten van Bart Poesiat en Klaas Kater. 

Van Vollenhoven bierbrouwerij

De van Vollenhoven brouwerij stond sinds 1733 aan de Hoogte Kadijk in Amsterdam, onder de naam ‘De Gekroonde Valk’. In 1791 werd de bierbrouwerij vernoemd naar de nieuwe eigenaar Jan Messchert van Vollenhoven. Zij exporteerde bier over de hele wereld en was rond 1900 de grootste brouwerij van Nederland. In 1949 werd de brouwerij gesloten. Met het openen van Poesiat & Kater wordt de geschiedenis van deze bijzondere Amsterdamse brouwerij voortgezet.

Poesiat & Kater

Lees ook

Poesiat & Kater

De nieuwe brouwerij is vernoemd naar meester-timmerman Bart Poesiat en meester-metselaar Klaas Kater. Zij waren ‘werklieden’ van de Van Vollenhoven brouwerij, die eind 19de eeuw een belangrijke rol speelden in de verbetering van  de werk- en woonomstandigheden van arbeiders in ons land.

In het proeflokaal van Poesiat & Kater worden zowel historische Hollandse Van Vollenhoven bieren, als eigentijdse Poesiat & Kater bieren geschonken. De keuken is ook dagelijks geopend voor lunch, borrel en diner. Voor meer informatie kan je een bezoekje brengen aan de website van de brouwerij

Poesiat & Kater