Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Poesiat & Kater | Brouwerij in Amsterdam Oost

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

vollenhoven bokbier in glas
Poesiat-Kater-logo
Gloria speciaalbier voor paradiso

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Poesiat & Kater

Poesiat & Kater heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Poesiat & Kater!
 • Van Vollenhoven extra stout - Stout - 7,1%

  Van Vollenhoven heeft een bitter- en een speciale aromahop. Het stout beschouwt de brouwerij eigenlijk als een winterbier, waarvan traditiegetrouw ieder jaar in november een nieuw ‘millésime’ wordt geïntroduceerd.

 • Van Vollenhoven Princesse Bier - Wit - 5,5%

  Van Vollenhoven is een speciaal soort witbier met 50% tarwe en gefermenteerd met Duits Bavaria-gist. Het bier is gekruid met sinaasappelschil en koriander.

 • Van Vollenhoven Bokbier - Bock - 6,5%

  Een donkerbruin bokbier met een volle crèmekleurige schuimkraag. Je ruikt zoetigheid, snoep en karamel. Het heeft een niet heel erg uitgesproken moutige smaak. Lekker zoet is het Van Vollenhoven bokbier met een lichtbittere afdronk.

 • Poesiat & Kater Smuling - India Pale Ale - 6,5%

  Smuling is een ode aan de IPA's die de bierrevolutie tot stand hebben gebracht. Het bier heeft een flinke hopgift gekregen met C-hops uit het noordwesten van Amerika. Daardoor zit het bier boordevol dennen en houtachtige smaken. 

 • Poesiat & Kater BAR - Lager - 5%

  BAR is een dry hopped lager met een alcoholpercentage van 5%. Het is een gemakkelijk doordrinkbaar bier met een boodschap. 

 • Poesiat & Kater Muuke - Pale Ale - 5,7%

  Al het bier in de Muuke-serie is licht van smaak en bevat verschillende soorten hop, gist en andere ingrediënten met als doel een smaakvolle, gemakkelijk drinkbare Pale Ale te maken die ervoor zorgt dat je steeds meer wilt.

 • Gloria - Pale Ale - 5%

  Gloria is een Golden Pale Ale (5,0% vol) met een frisse en volle smaak, een moutig karakter en een fruitige afdronk. De naam verwijst naar de geschiedenis van Paradiso en naar de feestelijkheden die in het kader van dit jubileum plaatsvinden. 

  Achtergrond informatie

  Poesiat & Kater is een doorstart van één van de grootste brouwerijen van Nederland in zijn tijd: Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij en Azijnmakerij ‘De Gekroonde Valk’.

  Van Vollenhoven's Bierbrouwerij sloot in 1956 haar deuren na 223 jaar actief te zijn geweest als brouwerij. 

  Doorstart en nieuwe locatie voor de brouwerij

  In 1993 bracht een aantal enthousiastelingen de herinnering aan die inmiddels verdwenen brouwerij tot leven. Zij brachten het bronzen beeld van de gekroonde valk terug naar waar het hoorde: naar de Hoogte Kadijk, op de grote pilaar van de voormalige toegangspoort van de brouwerij. En in 2006 brachten zij het roemruchte Van Vollenhoven’s Stout weer op de markt, gebrouwen volgens de originele receptuur van 1949.

  Daarna zetten die enthousiastelingen de volgende ambitieuze stap: de heropening van Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij. Weliswaar niet op de Hoogte Kadijk, maar natuurlijk wel in Amsterdam, in een schitterend laat 19de-eeuws gebouw in Amsterdam-Oost wat mensen wellicht nog kennen als het Dierenasiel aan de Polderweg.

  Lees ook

  De voormalige ammoniakfabriek en later dierenasiel

  Volgens planning zal Van Vollenhoven & Co’s extra Stout in 2016 geïntroduceerd worden in de dan geopende bierbrouwerij & het proeflokaal! In februari 2017 was de Van Vollenhoven extra stout het ABT bier van de maand. 

  Nieuwe locatie af

  De taptanks hangen boven de bar, de doorgang naar de entresol is gemaakt, de vloer is gereed, de keuken is klaar en de afbouw van de grote bar is ook klaar. Op 23 februari 2017 werden de trappen geleverd en de week erna begonnen ze met de inrichting. Op 24 maart 2017 werd de brouwerij officieel geopend!

  Bieren

  De vaste bieren van Poesiat & Kater (Kaintz, Smuling, Muuke etc.) zijn vernoemd naar de achternamen van medewerkers (in plm. 1890) van de Van Vollenhoven Brouwerij  - in principe namen die je tegenwoordig (vrijwel) niet meer tegenkomt.

  Poesiat & Kater in het nieuws

  • BAR bier geel of rood voor qatar

   Poesiat & Kater lanceert bier voor situatie WK Qatar

   Brouwerij Poesiat & Kater het bier BAR in een fel rood-geel blik. Met het speciaalbier laten zij je een rode of gele kaart trekken voor het WK in Qatar.

  • Nieuwe bar Bar Nevel

   Fonkelnieuwe bar 'Bar Nevel' opent haar deuren.

   Fonkelnieuwe bar ‘Bar Nevel’ opent haar deuren. Het terras van de nieuwe locatie ligt altijd in de zon en is perfect om een borrel te doen met vrienden of collega's.">class="fab6k8g">Fonkelnieuwe bar ‘Bar Nevel’ opent haar deuren. Het terras van de nieuwe locatie ligt altijd in de zon en is perfect om een borrel te doen met vrienden of collega's.

  • Nederlands Bierproeffestival 2022 in de Grote Kerk in Den Haag

   Recordaantal brouwerijen op Nederlands Bierproeffestival

   Het Nederlands Bierproeffestival vindt dit jaar plaats van 19 t/m 21 mei in de Grote Kerk in Den Haag. Er zijn dit jaar bieren te proeven van een recordaantal Nederlandse brouwerijen.