Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Poesiat & Kater | Brouwerij in Amsterdam Oost

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

vollenhoven bokbier in glas
Poesiat en kater BAR logo
Collab Mikkeller en Poesiat Kater bier blikje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Poesiat & Kater

Poesiat & Kater heeft 10 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Poesiat & Kater!
 • Dåble Dæte - India Pale Ale - 7,5%

  Dåble Dæte is een Double Black IPA die naast de geroosterde mouttonen ook boordevol cascade en crystatl hoppen zit. 

 • Van Vollenhoven Bokbier - Bock - 6,5%

  Een donkerbruin bokbier met een volle crèmekleurige schuimkraag. Je ruikt zoetigheid, snoep en karamel. Het heeft een niet heel erg uitgesproken moutige smaak. Lekker zoet is het Van Vollenhoven bokbier met een lichtbittere afdronk.

 • Poesiat & Kater Muuke - Pale Ale - 5,7%

  Al het bier in de Muuke-serie is licht van smaak en bevat verschillende soorten hop, gist en andere ingrediënten met als doel een smaakvolle, gemakkelijk drinkbare Pale Ale te maken die ervoor zorgt dat je steeds meer wilt.

 • Dutch Eagle - Pale Ale - 5,5%

  Dutch Eagle Pale Ale is een verfrissend bier met een uitgebalanceerde smaak. De hopsoorten Magnum, Citra, Simcoe en Centennial zorgen voor citrusachtige en mogelijk tropische fruittonen. Het bier heeft een stevige body en een verfrissend karakter.

 • Van Vollenhoven Princesse Bier - Wit - 5,5%

  Van Vollenhoven is een speciaal soort witbier met 50% tarwe en gefermenteerd met Duits Bavaria-gist. Het bier is gekruid met sinaasappelschil en koriander.

 • Poesiat & Kater Smuling - India Pale Ale - 6,5%

  Smuling is een ode aan de IPA's die de bierrevolutie tot stand hebben gebracht. Het bier heeft een flinke hopgift gekregen met C-hops uit het noordwesten van Amerika. Daardoor zit het bier boordevol dennen en houtachtige smaken. 

 • Poesiat & Kater Little Smuling - India Pale Ale - 3,1%

  Poesiat & Kater Little Smuling Session IPA is een fruitig bier met een verfrissend karakter. Het bier heeft een overvloed aan frisse en licht zure fruittonen, wat zorgt voor een levendige smaakervaring. Met een alcoholpercentage van 3,1% is deze Session IPA een lichtere optie voor wie op zoek is naar een smaakvol en doordrinkbaar bier.

 • Poesiat & Kater BAR - Lager - 5%

  BAR is een dry hopped lager met een alcoholpercentage van 5%. Het is een gemakkelijk doordrinkbaar bier met een boodschap. 

Achtergrond informatie

Poesiat & Kater is een doorstart van één van de grootste brouwerijen van Nederland in zijn tijd: Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij en Azijnmakerij ‘De Gekroonde Valk’.

Van Vollenhoven's Bierbrouwerij sloot in 1956 haar deuren na 223 jaar actief te zijn geweest als brouwerij. 

Doorstart en nieuwe locatie voor de brouwerij

In 1993 bracht een aantal enthousiastelingen de herinnering aan die inmiddels verdwenen brouwerij tot leven. Zij brachten het bronzen beeld van de gekroonde valk terug naar waar het hoorde: naar de Hoogte Kadijk, op de grote pilaar van de voormalige toegangspoort van de brouwerij. En in 2006 brachten zij het roemruchte Van Vollenhoven’s Stout weer op de markt, gebrouwen volgens de originele receptuur van 1949.

Lees ook

Daarna zetten die enthousiastelingen de volgende ambitieuze stap: de heropening van Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij. Weliswaar niet op de Hoogte Kadijk, maar natuurlijk wel in Amsterdam, in een schitterend laat 19de-eeuws gebouw in Amsterdam-Oost wat mensen wellicht nog kennen als het Dierenasiel aan de Polderweg.

De voormalige ammoniakfabriek en later dierenasiel

Volgens planning zal Van Vollenhoven & Co’s extra Stout in 2016 geïntroduceerd worden in de dan geopende bierbrouwerij & het proeflokaal! In februari 2017 was de Van Vollenhoven extra stout het ABT bier van de maand. 

Nieuwe locatie af

De taptanks hangen boven de bar, de doorgang naar de entresol is gemaakt, de vloer is gereed, de keuken is klaar en de afbouw van de grote bar is ook klaar. Op 23 februari 2017 werden de trappen geleverd en de week erna begonnen ze met de inrichting. Op 24 maart 2017 werd de brouwerij officieel geopend!

Bieren

De vaste bieren van Poesiat & Kater (Kaintz, Smuling, Muuke etc.) zijn vernoemd naar de achternamen van medewerkers (in plm. 1890) van de Van Vollenhoven Brouwerij  - in principe namen die je tegenwoordig (vrijwel) niet meer tegenkomt.

Poesiat & Kater in het nieuws

Cookie instellingen