Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Poesiat & Kater | Brouwerij in Amsterdam Oost

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Poesiat en Kater
vollenhoven bokbier logo
Muuke bier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Poesiat & Kater

Poesiat & Kater heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Poesiat & Kater!
 • Van Vollenhoven Bokbier - Bock - 6,5%

  Een donkerbruin bokbier met een volle crèmekleurige schuimkraag. Je ruikt zoetigheid, snoep en karamel. Het heeft een niet heel erg uitgesproken moutige smaak. Lekker zoet is het Van Vollenhoven bokbier met een lichtbittere afdronk.

 • Van Vollenhoven extra stout - Stout - 7,1%

  Van Vollenhoven heeft een bitter- en een speciale aromahop. Het stout beschouwt de brouwerij eigenlijk als een winterbier, waarvan traditiegetrouw ieder jaar in november een nieuw ‘millésime’ wordt geïntroduceerd.

 • Van Vollenhoven Princesse Bier - Wit - 5,5%

  Van Vollenhoven is een speciaal soort witbier met 50% tarwe en gefermenteerd met Duits Bavaria-gist. Het bier is gekruid met sinaasappelschil en koriander.

 • Gloria - Pale Ale - 5%

  Gloria is een Golden Pale Ale (5,0% vol) met een frisse en volle smaak, een moutig karakter en een fruitige afdronk. De naam verwijst naar de geschiedenis van Paradiso en naar de feestelijkheden die in het kader van dit jubileum plaatsvinden. 

 • Poesiat & Kater Muuke - Pale Ale - 5,7%

  Al het bier in de Muuke-serie is licht van smaak en bevat verschillende soorten hop, gist en andere ingrediënten met als doel een smaakvolle, gemakkelijk drinkbare Pale Ale te maken die ervoor zorgt dat je steeds meer wilt.

  Achtergrond informatie

  Poesiat & Kater is een doorstart van één van de grootste brouwerijen van Nederland in zijn tijd: Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij en Azijnmakerij ‘De Gekroonde Valk’.

  Van Vollenhoven's Bierbrouwerij sloot in 1956 haar deuren na 223 jaar actief te zijn geweest als brouwerij. 

  Doorstart en nieuwe locatie voor de brouwerij

  In 1993 bracht een aantal enthousiastelingen de herinnering aan die inmiddels verdwenen brouwerij tot leven. Zij brachten het bronzen beeld van de gekroonde valk terug naar waar het hoorde: naar de Hoogte Kadijk, op de grote pilaar van de voormalige toegangspoort van de brouwerij. En in 2006 brachten zij het roemruchte Van Vollenhoven’s Stout weer op de markt, gebrouwen volgens de originele receptuur van 1949.

  Daarna zetten die enthousiastelingen de volgende ambitieuze stap: de heropening van Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij. Weliswaar niet op de Hoogte Kadijk, maar natuurlijk wel in Amsterdam, in een schitterend laat 19de-eeuws gebouw in Amsterdam-Oost wat mensen wellicht nog kennen als het Dierenasiel aan de Polderweg.

  Lees ook

  De voormalige ammoniakfabriek en later dierenasiel

  Volgens planning zal Van Vollenhoven & Co’s extra Stout in 2016 geïntroduceerd worden in de dan geopende bierbrouwerij & het proeflokaal! In februari 2017 was de Van Vollenhoven extra stout het ABT bier van de maand. 

  Nieuwe locatie af

  De taptanks hangen boven de bar, de doorgang naar de entresol is gemaakt, de vloer is gereed, de keuken is klaar en de afbouw van de grote bar is ook klaar. Op 23 februari 2017 werden de trappen geleverd en de week erna begonnen ze met de inrichting. Op 24 maart 2017 werd de brouwerij officieel geopend!

  Bieren

  De vaste bieren van Poesiat & Kater (Kaintz, Smuling, Muuke etc.) zijn vernoemd naar de achternamen van medewerkers (in plm. 1890) van de Van Vollenhoven Brouwerij  - in principe namen die je tegenwoordig (vrijwel) niet meer tegenkomt.

  Poesiat & Kater in het nieuws