Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oproep disco Arnhem over wereldrecord bierdrinken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oproep disco Arnhem over wereldrecord bierdrinken

07 augustus 2017 om 14:13

Het wereldrecord bier drinken staat op 119 glazen bier in slechts 6 uur.  Wie denkt dit beter te kunnen dan recordhouder uit 1993 Andre The Giant? Dit was de Facebook post waarmee Aspen Valley het feestje Brainwash aankondigde.

Veel bier op de bar

Bizar, levensgevaarijk en schandalig

Ronduit bizar, levensgevaarlijk en schandalig was de oproep van de Arnhemse discotheek Aspen Valley op Facebook om het wereldrecord bierdrinken te verbeteren. Het valt niet bij iedereen in goede aarde. ,,Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten.’’

facebook oproep Discotheek Aspen Valley

Lees ook

Bier en wijn kostten op de Brainwashavond aanzienlijk minder dan op een reguliere stapavond. De gemeente gaat onderzoeken of de populaire discotheek in overtreding is. 

Grap?

Medewerkers van de discotheek hebben het bericht zonder medeweten van de eigenaar geplaatst, zegt Oubaha. ,,Helaas is dit niet duidelijk overgekomen en is de tekst door velen opgevat als uitnodiging tot overmatig alcoholgebruik.’’ Zo is het bericht volgens hem 'absoluut niet bedoeld'. ,,In Aspen Vallley kom je voor de gezelligheid. Niet om dronken te worden. Ik ben voorstander van verantwoord alcoholgebruik en we houden ons aan alle regels op dit gebied.’’ Oubaha biedt zijn excuses aan aan mensen die zich aan de inhoud hebben gestoord.

In overtreding

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, laat weten dat er naar haar mening sprake is van overtreding van artikel 252 van het Wetboek van Strafrecht. Dat artikel verbiedt het verkopen van drank aan dronken klanten. Barpersoneel die dat verbod overtreedt kan een beroepsverbod worden opgelegd. Dat was 10 jaar geleden bijvoorbeeld het geval bij een kroeg in Urk. Die overtreder werd 5 jaar uit het beroep van barkeeper ontzet. Er lijkt ook sprake van overtreding van art. 20, vijfde lid, Drank- en Horecawet en het lokale happy-hours verbod. 

Cookie instellingen