Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oproer krijgt internationale erkenning tijdens Brussels Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oproer krijgt internationale erkenning tijdens Brussels Beer Challenge

20 november 2019 om 11:32

Deze week werden op de Horeca Expo in Gent de jaarlijkse medailles van prestigieuze Brussels Beer Challenge uitgereikt. Begin november hebben 90 bierkenners zich gebogen over 1650 verschillende bieren, afkomstig uit maar liefst 35 verschillende landen. Oproer Brouwerij uit Utrecht mocht er twee prijzen in ontvangst nemen.

Oproer Brouwerij krijgt internationale erkenning tijdens Brussels Beer Challenge
Brouwerij Oproer
IJzerhard IPA uitgeschonken

Oproer wint zilver en brons

Oproer Brouwerij won met twee session IPA’s, hoppige bieren met weinig alcohol, maar wel vol van smaak.

Oproer Brouwerij logo De zilveren medaille was er in de categorie “Flavoured beer: Herb & Spice” voor de IJzerhard IPA (4,3%); een frisse session IPA met daarin het kruid verveine. Dit bier is samen met Karel 5 uit Utrecht gemaakt, de verveine is dan ook afkomstig uit de eigen kruidentuin.

Lees ook

De bronzen plak was voor de 24/7 (3,9%) in de categorie “Pale & Amber Ale: Session IPA”. Zoals de naam al doet vermoeden, een makkelijk doordrinkbare session IPA met een volle citrusbittere afdronk. Frisbitter, bloemig aroma en vol met tropisch fruit.

Internationale bekendheid

Oproer brouwerij begint in binnen- en buitenland steeds meer voet aan de grond te krijgen. Kenners en liefhebbers weten de bieren al goed te vinden en te waarderen. De brouwers zijn dan ook erg trots op deze twee medailles als een waardering voor het harde werk.

De bieren zijn dan ook nog volop te verkrijgen in de betere winkels en cafés en natuurlijk ook bij het proeflokaal van Oproer zelf.

Cookie instellingen