Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Oproer | Bierbrouwerij in Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer is een bierbrouwerij uit Utrecht (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 17 bieren in het assortiment.

Selectie van flesjes bier van de Oproer Brouwerij
Brouwerij Oproer shop met bier
IJzerhard IPA uitgeschonken

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer heeft 17 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Oproer!
 • Pint Maarten - Blond - 5,2%

  Puint Maarten is een blond bier met fruitige en kruidige accenten, maar vooral lekker doordrinkbaar. Het ideale bier om mee te proosten tijdens Sint Maarten.

 • Oproer 24/7 Session IPA - India Pale Ale - 3,9%

  24/7 van brouwerij Oproer wordt beschreven als een frisse, bittere en fruitige session IPA. In de mond is de hopbitterheid middelmatig tot hoog. De moutsmaken ondersteunen de hopsmaak met op de achtergrond een lichte fruitigheid. De IPA valt goed te combineren met licht pittige gerechten en frisse salades. Het best te drinken op 6-8°C. 

 • Oproer Blonde Enigma - Blond - 6,2%

  Blonde Enigma is een op Belgisch blond geïnspireerd, maar allesbehalve een standaard blond bier. Het bier is namelijk niet zo zoet als de meeste blonde bieren. Het is in balans door weinig bitterhoppen te gebruiken en te werken met een flinke hoeveelheid ‘late hopping’. Op die manier krijgen de geur en smaak veel fruitigheid van de hop.

 • Oproer Exotic Fruited Sour IPA - India Pale Ale - 5,5%

  Exotic Fruited Sour IPA is een fruitige, zure India Pale Ale met een volle body. Het bier heeft een intense smaak van tropische en subtropische vruchten, zoals mango, passievrucht en guave. De zuurheid is goed in balans met de fruitigheid.

 • Oproer IJzerhard IPA - India Pale Ale - 4,3%

  IJzerhard is een andere benaming voor het kruid verveine. Samen met water, mout, hop en gist, is verveine het unieke 5de ingrediënt van het bier. Van de verveine uit de kruidentuin van Karel 5 is een thee gemaakt, wat de basis vormt voor deze frisse IPA.

 • Oproer Ruig Kriek 2019 - Kriek - 6,2%

  Ruig Kriek 2019 is een versie van de klassieke Belgische stijl. Een rood gekleurd kriek bier gebrouwen door brouwerij Oproer in Utrecht. Voor veertien maandan heeft dit biertje mogen rijpen op rode wijn vaten en daarna vervolgens nog eens enkele maanden samen met een grote hoeveelheid zure kersen! Een lekker complex en aangenaam zuur biertje. 

 • Oproer Punkbock - Bock - 6%

  De Punkbock van Oproer is geen mierzoete, maar een doordrinkbare bock met een Oproer randje. Dit jaar afgevuld op blik! Deze Punkbock zit net zo vol met smaak als vroeger je legerjacks vol zaten met handgemaakte permanent marker tekeningen.

 • Oproer Refuse/Resist - India Pale Ale - 8,5%

  Refuse/Resist  is een op traditioneel Amerikaanse wijze gebrouwen Imperial IPA van Brouwerij Oproer. Een kraakhelder, droog bier, zeer fruitig en heerlijk bitter door intensief hoppen. Een smaaksensatie die gevaarlijk makkelijk drinkbaar is. 

Achtergrond informatie

Oproer is een creatieve, maatschappelijk betrokken brouwerij uit Utrecht. Ruim 5 jaar geleden werd Oproer geboren toen de brouwerijen RUIG (2013) en Rooie Dop (2012) de krachten bundelden. In de industriële setting van de oude busremise in het CAB-gebouw in Utrecht werd met enkel hergebruikte materialen een restaurant, pub en brouwerij uit de grond gestampt mét groot terras. Vanwege groeiend succes en waardering werden zowel de brouwerij als de pub uitgebreid. Er waren meer houten vaten, grotere ketels en tanks nodig en dus een grotere locatie voor de brouwerij op industrieterrein Lage Weide. Door de extra ruimte en verbouwing van de keuken konden ze in de pub nog veel meer (max. 150) gasten bedienen. Vaak was het afgeladen en vol gezelligheid.

Oproer brouwerij

In de Oproer brouwerij brouwen zij uitgebalanceerde, smaakvolle bieren. Ze houden van hop, dikke stouts en experimenteren ook graag met vatrijping, wilde gist, bacteriën en fruit in de RUIG serie. Maar liefst vier van hun bieren zijn glutenvrij en ze zijn trots dat verschillende bieren (inter)nationale prijzen hebben gewonnen.

Lees ook

Dikke vette pech

Helaas kwam er rampspoed. Eerst stelde de corona pandemie de creativiteit op de proef, maar het kon nog erger. In januari van 2021 werd de Oproer pub verwoest, door rookschade van een brand in het CAB-gebouw. Gelukkig kon na een geslaagde crowdfund-campagne een nieuw café worden gebouwd.

Oproer Biercafé

In het Oproer Biercafé kun je al hun bieren proeven op 1 van de 20 taps, maar ook genieten van een Latte Macchiato met een huisgemaakt taartje of proef één van de klassieke pubfood gerechten. Allemaal plantaardig (vegan), om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. De ruimte is behoorlijk groot (800m2) en daarom organiseert Oproer geregeld evenementen, zoals een pubquiz, spellenavond en is er live-muziek. Ook aan de kinderen is gedacht met een grote kinderhoek. Een fijne, unieke, niet alledaagse ontmoetingsplaats voor bierliefhebbers (met of zonder kinderen).

Oproer webshop

Wil je Oproer bieren, glazen of bierpakketten aanschaffen? Neem een kijkje in de webshop van Oproer: https://shop.oproerbrouwerij.nl/

Ontstaan Oproer in 2016

De Utrechtse brouwers Rooie Dop en Ruig sloegen de handen ineen en zij zijn in 2016 samen verder gegaan als Oproer Brouwerij. In eerste instantie openden Mark en Bart-Jan hun deuren als Brewpub met vegan restaurant. Zowel het bier als het restaurant waren gelijk zo populair, dat er binnen een jaar al een productiebrouwerij kon worden gerealiseerd op een andere locatie. Zo kwam er meer ruimte vrij in het restaurant en kon er een flinke brouwinstallatie worden neergezet. 

Brouwerij Oproer in het nieuws

Cookie instellingen