Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Oproer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer is een bierbrouwerij uit Utrecht (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brouwerij Oproer
IJzerhard IPA logo
Ruig Kriek

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Oproer!
 • Oproer 24/7 Session IPA - India Pale Ale - 3,9%

  24/7 van brouwerij Oproer wordt beschreven als een frisse, bittere en fruitige session IPA. In de mond is de hopbitterheid middelmatig tot hoog. De moutsmaken ondersteunen de hopsmaak met op de achtergrond een lichte fruitigheid. De IPA valt goed te combineren met licht pittige gerechten en frisse salades. Het best te drinken op 6-8°C. 

 • Oproer Ruig Kriek 2019 - Kriek - 6,2%

  Ruig Kriek 2019 is een versie van de klassieke Belgische stijl. Een rood gekleurd kriek bier gebrouwen door brouwerij Oproer in Utrecht. Voor veertien maandan heeft dit biertje mogen rijpen op rode wijn vaten en daarna vervolgens nog eens enkele maanden samen met een grote hoeveelheid zure kersen! Een lekker complex en aangenaam zuur biertje. 

 • Oproer Against de Grain - India Pale Ale - 8,5%

  Against The Grain een is smaakbom met haar grote hoeveelheden fruitige hop. Het alcoholpercentage van 8,5% maakt het een glutenvrij bier om voor te gaan zitten en te genieten.

 • Oproer IJzerhard IPA - India Pale Ale - 4,3%

  IJzerhard is een andere benaming voor het kruid verveine. Samen met water, mout, hop en gist, is verveine het unieke 5de ingrediënt van het bier. Van de verveine uit de kruidentuin van Karel 5 is een thee gemaakt, wat de basis vormt voor deze frisse IPA.

Achtergrond informatie

De Utrechtse brouwers Rooie Dop en Ruig hebben de handen ineengeslagen. De brouwers zijn samen gegaan en gaan voortaan verder als Brouwerij Oproer. Brouwerij Oproer krijgt een eigen pub en een eigen restaurant. 

Brewpub

Op dit moment zijn er 7 taps, dit zal worden uitgebreid naar minimaal 10. Er zullen altijd minimaal 5 bieren van Oproer te drinken zijn, maar ook bieren van bevriende, goede brouwerijen. De brewpub heeft naast goed bier ook een breed assortiment aan andere dranken. Koffie met keus uit verschillende bonen van een Ethiopische koffieboer en brander, waardoor de helft van wat er betaald voor de bonen blijft in het land van herkomst. Ook schenkt de brewpub een aantal lokale wijnen, waaronder natuurwijnen waar geen toevoegingen aan zijn gebruikt. Vanzelfsprekend zijn er ook veel drankjes zonder alcohol. 

Veganistisch restaurant

Oproer is in januari 2016 gestart vanuit de filosofie dat zij een plek willen zijn waar gasten, naast goed craft beer ook terecht kunnen voor lekker en gezond eten. De chefs van Oproer Mari Pitkänen en Martina Bovini staan vooral bekend om hun creativiteit in combinaties van ingrediënten. Al het eten in het restaurant van Oproer is plantaardig, biologisch en zoveel mogelijk lokaa

Lees ook

Het restaurant serveert biologische, veganistische gerechten gemaakt van zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu zal vaak veranderen en is geïnspireerd door verschillende stijlen van koken. Er zijn brood en koekjes verkrijgbaar die zijn gemaakt met de gebruikte granen die overblijven na het brouwen.

Het restaurant wist in 2016 de titel 'beste Vegan (friendly) Eetgelegenheid' in de wacht te slepen bij de Vegan Awards. 

Een ruige plek met een ziel

Duurzaamheid, eerlijke handel en aandacht voor het milieu en dier zijn waarden waar Oproer voor staat. Onafhankelijkheid, doen wat ze zelf willen. Het is een Do It Yourself manier van werken, we hebben geen grote investeerders en lenen geen geld bij een bank. Bij het bouwen hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen vanuit de brouwerij, zoals pallets.

Oproer probeert zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemingen en lokale creatieven een podium te bieden. Binnen Oproer is alles voor een eerlijke prijs en met aandacht voor detail. Zo heeft deze plek een organisch karakter waarbij niet alleen de bieren en het eten, maar ook het interieur constant zal worden verbeterd. Oproer is een toegankelijke, ruige, industriële plek ontmoetingsplek voor iedereen. Een plek met een ziel. 

Brouwerij Oproer in het nieuws

Bier van Brouwerij Oproer is te drinken tijdens