Brouwerij Oproer

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
CAB-Rondom 90 A
Postcode
3534 BA
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (4 jaar actief)
Opgericht in
2015
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer in het nieuws

Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

IJzerhard van Oproer en Karel 5

Lancering van STERK WATER bier

Achtergrond informatie

De Utrechtse brouwers Rooie Dop en Ruig hebben de handen ineengeslagen. De brouwers zijn samen gegaan en gaan voortaan verder als Brouwerij Oproer. Brouwerij Oproer krijgt een eigen pub en een eigen restaurant. 

Brewpub

Op dit moment zijn er 7 taps, dit zal worden uitgebreid naar minimaal 10. Er zullen altijd minimaal 5 bieren van Oproer te drinken zijn, maar ook bieren van bevriende, goede brouwerijen. De brewpub heeft naast goed bier ook een breed assortiment aan andere dranken. Koffie met keus uit verschillende bonen van een Ethiopische koffieboer en brander, waardoor de helft van wat er betaald voor de bonen blijft in het land van herkomst. Ook schenkt de brewpub een aantal lokale wijnen, waaronder natuurwijnen waar geen toevoegingen aan zijn gebruikt. Vanzelfsprekend zijn er ook veel drankjes zonder alcohol. 

Veganistisch restaurant

Oproer is in januari 2016 gestart vanuit de filosofie dat zij een plek willen zijn waar gasten, naast goed craft beer ook terecht kunnen voor lekker en gezond eten. De chefs van Oproer Mari Pitkänen en Martina Bovini staan vooral bekend om hun creativiteit in combinaties van ingrediënten. Al het eten in het restaurant van Oproer is plantaardig, biologisch en zoveel mogelijk lokaa

Het restaurant serveert biologische, veganistische gerechten gemaakt van zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu zal vaak veranderen en is geïnspireerd door verschillende stijlen van koken. Er zijn brood en koekjes verkrijgbaar die zijn gemaakt met de gebruikte granen die overblijven na het brouwen.

Het restaurant wist in 2016 de titel 'beste Vegan (friendly) Eetgelegenheid' in de wacht te slepen bij de Vegan Awards. 

Een ruige plek met een ziel

Duurzaamheid, eerlijke handel en aandacht voor het milieu en dier zijn waarden waar Oproer voor staat. Onafhankelijkheid, doen wat ze zelf willen. Het is een Do It Yourself manier van werken, we hebben geen grote investeerders en lenen geen geld bij een bank. Bij het bouwen hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen vanuit de brouwerij, zoals pallets.

Oproer probeert zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemingen en lokale creatieven een podium te bieden. Binnen Oproer is alles voor een eerlijke prijs en met aandacht voor detail. Zo heeft deze plek een organisch karakter waarbij niet alleen de bieren en het eten, maar ook het interieur constant zal worden verbeterd. Oproer is een toegankelijke, ruige, industriële plek ontmoetingsplek voor iedereen. Een plek met een ziel. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.