Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Oproer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer is gevestigd in Utrecht in Nederland. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Brouwerij Oproer
IJzerhard IPA logo
Brouwerij Oproer

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Oproer


Voeg nu een bier toe van Brouwerij Oproer!
 • Oproer IJzerhard IPA - India Pale Ale - 4,3%

  IJzerhard is een andere benaming voor het kruid verveine. Samen met water, mout, hop en gist, is verveine het unieke 5de ingrediënt van het bier. Van de verveine uit de kruidentuin van Karel 5 is een thee gemaakt, wat de basis vormt voor deze frisse IPA.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

De Utrechtse brouwers Rooie Dop en Ruig hebben de handen ineengeslagen. De brouwers zijn samen gegaan en gaan voortaan verder als Brouwerij Oproer. Brouwerij Oproer krijgt een eigen pub en een eigen restaurant. 

Brewpub

Op dit moment zijn er 7 taps, dit zal worden uitgebreid naar minimaal 10. Er zullen altijd minimaal 5 bieren van Oproer te drinken zijn, maar ook bieren van bevriende, goede brouwerijen. De brewpub heeft naast goed bier ook een breed assortiment aan andere dranken. Koffie met keus uit verschillende bonen van een Ethiopische koffieboer en brander, waardoor de helft van wat er betaald voor de bonen blijft in het land van herkomst. Ook schenkt de brewpub een aantal lokale wijnen, waaronder natuurwijnen waar geen toevoegingen aan zijn gebruikt. Vanzelfsprekend zijn er ook veel drankjes zonder alcohol. 

Veganistisch restaurant

Oproer is in januari 2016 gestart vanuit de filosofie dat zij een plek willen zijn waar gasten, naast goed craft beer ook terecht kunnen voor lekker en gezond eten. De chefs van Oproer Mari Pitkänen en Martina Bovini staan vooral bekend om hun creativiteit in combinaties van ingrediënten. Al het eten in het restaurant van Oproer is plantaardig, biologisch en zoveel mogelijk lokaa

Het restaurant serveert biologische, veganistische gerechten gemaakt van zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu zal vaak veranderen en is geïnspireerd door verschillende stijlen van koken. Er zijn brood en koekjes verkrijgbaar die zijn gemaakt met de gebruikte granen die overblijven na het brouwen.

Het restaurant wist in 2016 de titel 'beste Vegan (friendly) Eetgelegenheid' in de wacht te slepen bij de Vegan Awards. 

Een ruige plek met een ziel

Duurzaamheid, eerlijke handel en aandacht voor het milieu en dier zijn waarden waar Oproer voor staat. Onafhankelijkheid, doen wat ze zelf willen. Het is een Do It Yourself manier van werken, we hebben geen grote investeerders en lenen geen geld bij een bank. Bij het bouwen hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen vanuit de brouwerij, zoals pallets.

Oproer probeert zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemingen en lokale creatieven een podium te bieden. Binnen Oproer is alles voor een eerlijke prijs en met aandacht voor detail. Zo heeft deze plek een organisch karakter waarbij niet alleen de bieren en het eten, maar ook het interieur constant zal worden verbeterd. Oproer is een toegankelijke, ruige, industriële plek ontmoetingsplek voor iedereen. Een plek met een ziel. 

Brouwerij Oproer in het nieuws

 • Beer Geeks jubileum

  Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

  Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun handen ineen om gezamenlijk 1 bier te brouwen waarvan alle opbrengsten naar stichting ALS gaan.

 • IJzerhard IPA uitgeschonken

  IJzerhard van Oproer en Karel 5

  Brouwerij Oproer en Karel 5 slaan de handen ineen om Utrecht en omstreken te verassen met een nieuw bier. De collab tussen de twee Utrechtse partijen levert smaakvolle sensaties op.

 • STERK Water voor en door de Bierverteller

  Lancering van STERK WATER bier

  Toen bij Tomas Schroën alvleesklierkanker werd geconstateerd werd, ontstond het plan om met en voor hem een special bier te brouwen.

  Zo ontstond STERK WATER, het bier wordt morgen in Utrecht gelanceerd.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!