Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Organisatie wil geen blote borsten meer op Oktoberfest

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Organisatie wil geen blote borsten meer op oktoberfest

Organisatie wil geen blote borsten meer op Oktoberfest

22 september 2009 om 11:46

Deze week is het oktoberfest in Munchen (Duitland) begonnen. Dit jaar alweer voor de 176e keer. De organisatie heeft dit jaar het Busenblitzen (tonen van de borsten) verboden. Heel Duitsland is in rep en roer!

Organisatie wil geen blote borsten meer op Oktoberfest

Het Oktoberfest is het grootste en bekendste bierspektakel ter wereld. Meer dan 6 miljoen bierliefhebbers uit binnen- en buitenland doen Munchen aan. Tradititegetrouw wordt het Oktoberfest gehouden in de laatste twee weken van september en de eerste week van oktober op grootse. Dit jaar is dat van 19 september tot en met 4 oktober.

De weelderige boezems van de Duitse vrouwen in traditionele outfit lokken veel (mannelijke) bierliefhebbers. De voorbije jaren gooiden de vele 'Busenblitzer' hoge ogen, maar de liefhebbers van blote borsten riskeren dit jaar van een kale reis terug te komen: de organisatie heeft een censuur uitgevaardigd en verbiedt de vrouwelijke feestvarkens hun borsten te ontbloten. Op dit voornemen komt kritiek uit alle Duitse media en ze dreigen het feest te boycotten. 

oktoberfest busenblitzen

Op de website van het Duitse Bild staan nog diverse (oude) foto's voor een sfeerimpressie.

Liever zelf meemaken? Dat kan!
En als je liever zelf dit spektakel een keer wil meemaken dan kun je goedkoop en makkelijk een 5 daagse reis maken via PeterLanghout reizen: Voor €299,- zit je al 5 dagen lang in een Hotel bij Munchen, inclusief diverse excursies naar bierbrouwerijen en natuurlijk naar het feest zelf. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties