Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Organisatoren Fluitjesfeesten geven succes vervolg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Organisatoren Fluitjesfeesten geven succes vervolg

22 mei 2013 om 11:12

Ter gelegenheid van de Ouwegemse Fluitjesfeesten op zaterdag 25 en zondag 26 mei hebben de organisatoren een nieuw bier laten brouwen: Slaefinneke. Een donker bier met 7% alcohol. Het brouwsel is een vervolg op het vorig jaar zo succesvolle Slaefke.

Slaefinneke

Slaefke

Het vorig jaar voor de Ouwegemse Fluitjesfeesten geïntroduceerde Slaefke biertje bleek met een brouwsel van maar liefst 7.000 liter in het afgelopen jaar een groot succes. Slaefke is een blond bier gebrouwen door de huisbrouwerij Canarus uit Gottem. 

Slaefinneke

Na het grote succes van het Slaefke was het een logische stap voor de organisatoren om dit jaar opnieuw een biertje te brouwen ter gelegenheid van de Belgische feesten. 

Lees ook

Het donkere biertje met 7% alcohol zal opnieuw worden gebrouwen door de huisbrouwerij Canarus uit Gottem en zal een zoete smaak aanzet hebben en daarna worden afgevuld met de bittere smaak van hop. De afdrink is allerminst plakkerig. De mout, kandijsuiker en een vleugje rokerigheid bepalen de smaak van Slaefinneke. 

Ontworpen etiket

Zoals dat ook voor het Slaefke is gebeurd, zal het etiket van het Slaefinneke opnieuw worden ontworpen door Publi Michels. Centraal staat het bronzen beeld van kunstenaar Van Der Donckt dat al sinds 1996 in het dorp staat; het meisje met het fluitje. 

Speciaal is ook dat ieder brouwsel een Romeins cijfer meekrijgt, zodat de kleine verschillen, die er altijd zijn, snel kunnen worden toegeschreven aan een bepaald brouwsel.