Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Palm Hop Select Hoppluk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Palm Hop Select Hoppluk

19 augustus 2016 om 15:20

Brouwerij PALM plukt op zondag 28 augustus de hop voor PALM Hop Select.

Naar traditie doen ze dit samen met bierliefhebbers. De Palm brouwerij heeft sinds 2011 haar eigen hopveld.

Hoppluk bij Palm
Palm Belgian Craft Brewers logo
Palm inschenken

Hop is één van de basis ingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. PALM startte haar eigen hopteelt in 2011. Mee plukken is mee genieten van het bier, van het vakmanschap van de hop- en brouwmeester.

Het wordt echt een hopfeest want alle plukkers worden verwend met hapjes en drankjes! Later op het jaar worden de hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen van de PALM Hop Select en nadien om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven. Inschrijven voor de hoppluk kan via www.palmhopselect.be.

Eigen geteelde hop

Palm Hop Select In oktober 2011 Brouwerij PALM haar eigen hoptuin 800 hopplanten heeft aangeplant. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. In 2012, werd de eerste oogst binnengehaald.

Lees ook

Dit jaar wordt de hop voor de vierde keer met zo’n 500 consumenten geplukt ! Met deze eigen geteelde hop creëren de Palm-brouwers Palm Hop Select.

Palm Hop Select

Dit mooi gebalanceerde degustatiebier ondergaat een hopping in 3 fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In een tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma.

Deze hop wordt op het einde van het kookproces toegevoegd. In het brouwersjargon heet deze fase  ‘late hopping’. Hier blijft het niet bij, want het bier krijgt ook nog een ‘finishing touch’! Op het einde van de hoofdgisting ondergaat het nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, ‘dry hopping’ genaamd, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt. 

Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles. De rijkelijke hopdosering en de hergisting zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid, een schitterende schuimkraag én daarbovenop een uitstekende bewaring.

Cookie instellingen