Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Papieren bierflesjes voor Carlsberg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Papieren bierflesjes voor Carlsberg

11 oktober 2019 om 14:02

Bierbrouwerij Carlsberg uit Denemarken krijgt papieren bierflesjes. Donderdag onthulde Carlsberg twee nieuwe prototypes. De twee prototypes zijn van geproduceerde houtvezels.

Bierbrouwerij Carlsberg duurzame flesjes
Carlsberg bier
Bierbrouwerij Carlsberg duurzame flesjes

Bier uit papieren fles, smaakt dat wel?

Bierbrouwerij Carlsberg is al een paar jaar bezig met een flesje van een afbreekbare verpakking, nu komt het papieren bierflesje er dan echt. Carlsberg wilt de consumenten een nieuwe interessante optie bieden. De flessen die worden gemaakt zijn namelijk beter dan die van glas en aluminium. Vezel en papier hebben namelijk een zeer lage impact op het productieproces en dat is beter voor het milieu.

De twee prototypes zijn van geproduceerde houtvezels. Eén versie heeft aan de buitenkant een klein beetje PET-plastic zodat er wordt voorkomen dat het bier het flesje kan verlaten. Het andere flesje heeft een biologische binnenkant. De twee prototypes gaat Carlsberg gebruiken om te testen of het flesje wel waterdicht is.

Lees ook

Sinds 2015 is het idee er al bij Carlsberg om een nieuw type verpakking op de markt te brengen. Het bedrijf heeft er zo moeilijk mee omdat het wel de bedoeling is dat het bier hetzelfde blijft smaken. Ook is het lastig omdat producten voor commerciële verkoop niet meer beschikbaar zijn. samen met de onderzoekers van de Deense Technische Universiteit worden de papieren flesjes ontworpen en wordt er naar alle opties bekeken.

Samenwerking met andere bedrijven

Carlsberg heeft er ook voor gekozen om met verpakking experts samen te gaan werken en met andere bedrijven. Samen met onder andere Coca-Cola en L'Oréal worden de ideeën besproken om er zo voor te zorgen dat er papieren verpakkingen op de markt kunnen komen.

Bierbrouwerij Carlsberg duurzame flesjes

Doelstelling Carlsberg 

Het doel van Carlsberg is om uiteindelijk 100% bio flesjes te creëren zonderen slechte verpakkingsmaterialen. Het is een doelstelling die deel uitmaakt van Carlsberg’s duurzaamheidsdoel om ervoor te zorgen dat het bedrijf steeds duurzamer zal worden in de productie. Dat houdt in: de vermindering van 30% van de CO2 voetafdruk.

Kornuit heeft drie maanden geleden ook gekozen voor duurzaamheid. Kornuit heeft toen namelijk duurzame kratten op de markt gebracht.

Cookie instellingen