Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Carlsberg Group

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Carlsberg Group

Bierbrouwerij Carlsberg Group is een bierbrouwerij uit Kopenhagen (Denemarken) die is opgericht in 1847. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Somersby Apple Cider
Somersby Blackberry Cider

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Carlsberg Group

Bierbrouwerij Carlsberg Group heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Carlsberg Group!
 • Tuborg Skoll - Biermix - 6%

  Tuborg Skøll een verfrissend bier met een perfecte combinatie van wodka en fruit. Het heeft een heldere gouden kleur, milde sprankeling en een witte kop. Het aroma is fruitig en wordt gedomineerd door citrus.

 • Carlsberg - Pils - 5%

  Carlsberg pils heeft een lichtbittere smaak. 

 • Mythos - Lager - 5%

  Mythos is een heerlijk fris zomerbier met een zonnige gouden gloed. Het bier heeft een gebalanceerde smaak met fruitige tonen en een lichtzoetige afdronk.

 • Somersby Blackberry cider - Cider - 4,5%

  Deze zoete cider smaakt naar zwarte bessen en framboos.

 • Somersby Apple cider - Cider - 4,5%

  Somersby Apple Cider is een relatief zoete cider met appelsmaak.

 • Svyturys - Pils - 5,2%

  Svyturys is een lichtbitter en helder fris pilsener. gebrouwen door Carlsberg met een alcohol percentage van 5,2%. 

  Achtergrond informatie

  De Carlsberg Group is een Deense brouwerij met het hoofdkantoor in Valby in de hoofdstad Kopenhagen. De brouwerij werd in 1847 opgericht door Jacob Christian Jacobsen en is sinds de overname van de Noorse Orkla Group uitgegroeid tot een van de grootste brouwerijen ter wereld. De bij de ingang staande olifanten zijn door kunstenaar Nilaus Fristrup vervaardigd van Bornholms graniet.

  Lees ook

  Tot midden negentiende eeuw waren de Denen gewend om witbier te drinken. J.C. Jacobsen kwam echter in aanraking met het bier uit Beieren. In 1847 startte hij zijn eigen brouwerij in Valby met de naam Carlesberg, vernoemd naar zijn zoon Carl en het Germaanse woord Berg. Tevens symboliseert berg de ligging van de brouwerij, namelijk op Valby Bakke (Valby Heuvel).

  De brouwerij werd al snel succesvol en kon in 1868 haar eerste vat bier exporteren. Om de kwaliteit van het bier te kunnen bewaren richtte hij in 1875 het Carlsberg Laboratorium op. Emil Christian Hansen werd als onderzoeker aangesteld om het laboratorium te leiden. Zijn onderzoeken, om de chemie van het biergist te kunnen begrijpen, zorgden er in 1883 uiteindelijk voor dat het biergist zuiver gekweekt kon worden. Het nieuwe biergist kreeg de naam Saccharomyces carlsbergensis. Deze methode werd ook aan andere brouwerijen geschonken en is vandaag de dag het type biergist dat wereldwijd gebruikt wordt voor het brouwen van Pilsner. In 1970 kocht de brouwerij haar directe concurrent op, namelijk De forenede Bryggerier (beter bekend onder de naam Tuborg).

  Bierbrouwerij Carlsberg Group in het nieuws

  Cookie instellingen