Bierbrouwerij Carlsberg Group

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Ny Carlsberg Vej 100
Postcode
1799
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (172 jaar actief)
Opgericht in
1847
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Carlsberg Group

Bierbrouwerij Carlsberg Group in het nieuws

Grimbergen krijgt weer een eigen brouwerij

Carlsberg verkoopt meer speciaal- en alcoholvrij bier

Flinke omzetstijging voor Carlsberg

Achtergrond informatie

De Carlsberg Group is een Deense brouwerij met het hoofdkantoor in Valby in de hoofdstad Kopenhagen. De brouwerij werd in 1847 opgericht door Jacob Christian Jacobsen en is sinds de overname van de Noorse Orkla Group uitgegroeid tot een van de grootste brouwerijen ter wereld. De bij de ingang staande olifanten zijn door kunstenaar Nilaus Fristrup vervaardigd van Bornholms graniet.

Tot midden negentiende eeuw waren de Denen gewend om witbier te drinken. J.C. Jacobsen kwam echter in aanraking met het bier uit Beieren. In 1847 startte hij zijn eigen brouwerij in Valby met de naam Carlesberg, vernoemd naar zijn zoon Carl en het Germaanse woord Berg. Tevens symboliseert berg de ligging van de brouwerij, namelijk op Valby Bakke (Valby Heuvel).

De brouwerij werd al snel succesvol en kon in 1868 haar eerste vat bier exporteren. Om de kwaliteit van het bier te kunnen bewaren richtte hij in 1875 het Carlsberg Laboratorium op. Emil Christian Hansen werd als onderzoeker aangesteld om het laboratorium te leiden. Zijn onderzoeken, om de chemie van het biergist te kunnen begrijpen, zorgden er in 1883 uiteindelijk voor dat het biergist zuiver gekweekt kon worden. Het nieuwe biergist kreeg de naam Saccharomyces carlsbergensis. Deze methode werd ook aan andere brouwerijen geschonken en is vandaag de dag het type biergist dat wereldwijd gebruikt wordt voor het brouwen van Pilsner. In 1970 kocht de brouwerij haar directe concurrent op, namelijk De forenede Bryggerier (beter bekend onder de naam Tuborg).

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.