Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Piet Reniers presenteert: Brand Premier Winter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Piet Reniers presenteert: Brand Premier Winter

22 oktober 2019 om 10:53

Piet Reniers lanceerde samen met brouwerij Brand de Brand Premier Winter. Piet Reniers brouwde het beste winterbier tijdens de Brand Bierbrouwwedstrijd van dit jaar en het bier is nu op de markt gekomen. 

Piet Reniers Brand Premier Winter
Brand Brouwerij
Brand Premier Winter logo

Piet Reniers lanceert zijn eigen winterbier

Thuisbrouwer Piet Reniers, winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2019, heeft vrijdagavond zijn eigen gebrouwen Brand speciaalbier feestelijk gelanceerd in het bijzijn van vrienden, familie en bierliefhebbers in Loods 61 in Eindhoven.

De Limited Edition Brand Premier Winter is vanaf nu verkrijgbaar in de horeca en later deze maand in diverse supermarkten, waaronder in de grote winkels van Albert Heijn en online. Het winterbier heeft een volzoete, verwarmende en kruidige smaak door het gebruik van zoethout. 'In dit bier is geen chocolademout of zwarte mout verwerkt. Het bier heeft dus niet het branderige zoals porters of bijvoorbeeld Guinness. Dat wilde ik ook niet, mijn winterbier heeft een lichte toon van karamel en is een beetje zoetig. Dit bier moest volmondig zijn en dat is volgens mij wel gelukt." Piet Reniers met Winterbier

Als winnaar uit de strijd

Eindhovenaar Piet Reniers heeft in mei de 8e editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd in Wijlre gewonnen. Na een spannende wedstrijd versloeg hij maar liefst 318 thuisbrouwers.

Lees ook

‘’Dat 319 hobbybrouwers hun bier heeft ingezonden is niet voor niks. Je zou denken dat je een commercieel bier moet na brouwen van Brand. Het mooie is dat het juist het tegenovergestelde is. Nadat ik mijn bier heb ingezonden is het Brand dat mijn bier brouwt. Hierdoor gaat de hobbybrouwer zich speciaal voelen, gewaardeerd. Het voelt echt alsof je de gouden medaille heb gewonnen op de olympische spelen. Een groot compliment hoe de brouwerij dit allemaal heeft aangepakt.’’ De afgelopen maanden heeft Piet samen met de brouwers van Brand zijn bier gebrouwen in de brouwerij in Wijlre. 

‘’Ik zit in de zevende hemel, ik zweef nog een beetje boven de grond. De hartelijkheid, niet alleen van de gasten maar ook van de brouwerij Brand. Zij hebben mijn recept letterlijk vertaald naar de grote brouwerij, ik had hier zelf ook alle inspraak in. Deze brouwerij is werkelijk iets unieks. Normaal gesproken zet een grote brouwerij de commercie op de eerste plaats. Dat hebben zij nu niet gedaan, de hobbybrouwer (ik) wordt op een voetstuk geplaatst, dat is iets heel bijzonders.’’

Het Winterbier van 2019

De Limited Edition Brand Premier Winter van 8,8% is een Winterbier met een volzoete, verwarmende en kruidige smaak door het gebruik van zoethout. Door het relatief hoge alcoholpercentage (8.8%) is het een bier dat je rustig moet proeven om alle smaaktonen te ontdekken. 

De Brand Premier Winter is vanaf nu beschikbaar bij de Brand proeflokalen op fles (75cl) en fust. Later deze maand is het nieuwste speciaalbier van Brand ook verkrijgbaar in diverse supermarkten (75cl fles), waaronder in de grote winkels van Albert Heijn en online voor een adviesprijs van €6,49.

Cookie instellingen