Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Pilletje tegen alcoholisme

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Pilletje tegen alcoholisme

27 december 2010 om 17:07

Een Scandinavisch bedrijf beweert een pil te hebben gemaakt waardoor je maar zin hebt in een enkel glas bier. Ideaal voor zware alcoholisten?

Pilletje tegen alcoholisme

Een Scandinavisch farmaceutisch bedrijf beweert een pil te hebben ontwikkeld waarmee alcoholici kunnen blijven drinken en toch het alcoholgebruik onder controle houden. De Nalmefene pil wordt ontwikkeld door het Deense bedrijf H. Lundbeck en zou het lekkere gevoel van drank blokkeren. Het doel van het nieuwe medicijn is alcohol beperken, niet om de drank volledig uit te bannen.

Lees ook

"Een vaak voorkomend probleem bij alcoholmisbruik is dat mensen weigeren om zich te laten behandelen", luidt het bij de onderzoekers. "De hoge drempel om de drank volledig af te zweren, speelt daar een belangrijke rol in." Het nieuwe medicijn wordt momenteel getest. Lundbeck hoopt dat het middel vanaf 2012 op de Europese markt zal worden toegelaten. Het bedrijf stelt dat de pil een alternatief kan zijn voor middelen als Antabuse of andere anti-alcoholmedicatie waarbij gebruikers ziek worden als ze drinken.

Bron: Bloomberg.com

Cookie instellingen