Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Pils favoriete bier bij Nederlanders

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Pils favoriete bier bij Nederlanders

16 september 2011 om 10:09

Nederlanders drinken het liefste een pilsener. Maar het wordt wel minder, want andere biersoorten worden populairder.

Nederlandse Brouwers

logo nederlandse bier brouwers In opdracht van de Nederlandse Brouwers deed Ruigrok | Netpanel onderzoek naar de Nederlandse bierdrinker. Niet verassend is dat pils het meest gewilde bier is (65%), maar dat dit wel een stuk minder is dan in 2010. Toen gaf namelijk 70% aan dat pils het favoriete bier was.

De top 5 favoriete bieren

1 Pils
2 Witbier
3 Speciaalbier
4 Bokbier
5 Rosébier

Het minst populair zijn lightbiertjes en malt/non-alcoholisch bieren.

Lees ook

Het terras van een horecagelegenheid is de favoriete stek voor een biertje. Ook de sportkantine is populair. Bijna 30% van de bierdrinkers drinkt het biertje het liefst op eigen terras of in de tuin. 95% van de bierdrinkers haalt het bier in de supermarkt. 2% gaat naar de slijter voor de aanschaf. 44% let niet bewust op het alcoholpercentage bij het bestellen of kopen van bier. 37% let soms bewust op de hoeveelheid alcohol in het bier en slechts 5% let altijd bewust hierop.

Van de niet-bierdrinkers drinkt 21% wel eens alcoholvrij bier. Onder de bierdrinkers drinkt 28% alcoholvrij bier. De belangrijkste reden om dit te doen is voor 72% van de bierdrinkers en 53% van de niet-bierdrinkers omdat ze op dat moment de BOB zijn. 26% van de bierdrinkers drinkt na het sporten een alcohol vrij biertje. Ook zwangerschap is een reden voor het nuttigen van alcoholvrij bier.

 

Voor het onderzoek zijn 575 bierdrinkers en ruim 200 mensen die weinig of geen bier drinken ondervraagd.

Cookie instellingen